Akşener'in avukatı karar sonrası açıklama yaptı

Akşener'in avukatı karar sonrası açıklama yaptı
Meral Akşener'in avukatı Uğur yaptığı açıklamada, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin, MHP'de olağanüstü kurultay kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını oy birliğiyle onamasını değerlendirdi.

MHP'li muhaliflerden Meral Akşener'in avukatı Uğur Tarhan, Yargıtay'ın MHP'de olağanüstü kurultay kararını onaması, "Süreç sonunda Yargıtay tarafından haklılığımızın tescillenmesi, bizim mücadelemizin böyle sonuçlanması bizi mutlu etti, memnun etti. Şükrediyoruz" dedi.

Uğur yaptığı açıklamada, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin, MHP'de olağanüstü kurultay kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını oy birliğiyle onamasını değerlendirdi.

İmzaların toplanmasıyla başlayan beş buçuk aylık süreçte, 543 üst kurul delegesinin vekaletini aldıklarını belirterek, bu sorumluluğun gereğini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

HAKLILIĞIMIZ TESCİLLENDİ

Tarhan, "Olağandışı müdahaleler nedeniyle başka türlü mücadeleler oldu. Bu geçen süreç sonunda Yargıtay tarafından haklılığımızın tescillenmesi, bizim mücadelemizin böyle sonuçlanması bizi mutlu etti, memnun etti. Şükrediyoruz. Burada bir hak var, hak mücadelesi var ve biz haklıydık. Burada kanunun öngördüğü sayıda imza vardı, haklı, meşru bir talep vardı ve bu talebi yerine getirmeyen maalesef bir genel merkez vardı. Hukuk bu haklılığımızı tescilledi. Mahcup olmadığımız için şükrediyoruz. İnşallah bu mücadele sonunda hem partimize, hem memleketimize hayırlı sonuçlar gelir" diye konuştu.

KARAR KESİNLEŞTİ

Kararı sulh hukuk mahkemesi verdiği için dosyanın "basit yargılamaya tabi" bir dava olduğunu belirten Tarhan, "Burada iş bitti. Yargıtay'ın onamasıyla karar kesinleşti" dedi.

Avukat Tarhan, şu ana kadar geçen süreçte hukukun her zaman haklılıklarını tescillediğini ifade ederek, "Buna saygı duymak lazım. Çünkü bu, demokratik, meşru ve hukuki bir hak. Kararın oy birliğiyle alınması da ayrıca buradaki haklılığın tescillenmesi anlamına geliyor. Buna saygı duymak ve bundan sonra kongreyi toplayıp artık demokratik bir seçimin önünü açmak lazım. Bunu da Çağrı Heyeti yapacaktır. Çağrı Heyeti görevine kaldığı yerden devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

NİHAİ NOKTA KONULDU

Eski MHP milletvekili ve genel başkanlığa adaylığını açıklayan isimlerden Sinan Oğan'ın avukatı Kürşat Ergün de kararı son derece olumlu değerlendirdiklerini söyledi.

Ergün, "Aslında Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesine dava açmamızla beraber neticesi belliydi. Çünkü tamamen yasal bir talepti. Gerek 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, gerekse Yargıtay, kanun çerçevesinde bir karar almıştır. Daha erken olabilir miydi, evet olabilirdi ancak bugün itibarıyla da olsa alınan kararla konuya nihai nokta konmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

UYGUN KARAR VERİLDİ

Dairenin kararının kesin olduğunu, buna karşı karar düzeltme yoluna gidilemeyeceğini ifade eden Ergün, karar doğrultusunda Çağrı Heyeti'nin toplanarak bir tarih belirlemesini ve hukuki engel bulunmayacak şekilde kurultayı toplamasını beklediğini dile getirdi.

Bir delegenin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvurunun, bu süreçle hiçbir alakası bulunmadığını ve süreci etkilemeyeceğini ifade eden Ergün, "Kongrenin toplanması talebimiz gerek tüzük, gerek kanun maddesi sebebiyleydi ve buna uygun karar verildi. O başvuru tüzüğün kanuna aykırı olduğuna ilişkin, bizim sürecimizden bağımsız. Zaten Yargıtayın kararı kesin olduğu için Çağrı Heyeti'nin görevi bunun gereğini yerine getirmek" diye konuştu.

EN KISA SÜREDE KONGREYE GÖTÜRECEĞİZ

Çağrı Heyeti üyesi Ayhan Erel, Yargıtayın kararının haftaya pazartesi veya salı günü çıkmasını beklediklerini ancak bugün verildiğini belirterek, "Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin vermiş olduğu kararla ülkemizde bu alandaki kaos ortadan kalktı ve MHP'nin olağanüstü kongre yapılmasının önündeki tüm hukuki engeller bertaraf oldu" dedi.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi üyelerine, öne alım dilekçesini kayda değer bularak bir an önce sonuçlandırdıkları için teşekkür eden Erel, "Çağrı Heyeti olarak bir araya geleceğiz ve en kısa sürede hukuki süreleri gözardı etmeden partimizi demokratik şekilde kongreye götüreceğiz. En kısa sürede toplanmamız gerekiyor. Tüm kamuoyu bu olaya odaklandı, taraflı tarafsız herkes MHP'nin olağanüstü kongresiyle ilgili fikir yürütüyor. Bir an önce toplanıp, hukuki süreleri dikkate alarak bir tarih belirlemek durumundayız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.