DAEŞ için harekete geçildi

DAEŞ için harekete geçildi
ABD Merkezi Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel’ın Kobani’de PYD ve Ankara’da Genelkurmay ile temaslarda bulunmasının ardından terör örgütü DAEŞ'in iki ülkedeki merkezleri Rakka ve Felluce için düğmeye basıldı.

ABD'li General Joseph Votel’ın temaslarının ardından terör örgütü DAEŞ’in ‘başkent’ ilan ettiği Rakka’ya yönelik operasyon başlatıldı.

NATO KOMUTANI AKAR'LA GÖRÜŞECEK

Ankara bugün de NATO’nun ABD’li Avrupa Müttefik Kuvvetler Başkomutanı (SACEUR) Orgeneral Curtis M. Scaparrotti’yi ağırlayacak. Scaparrotti, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la görüşecek.

KARA HAREKATI BAŞLATILDI

Hazırlıkları uzun süredir yapılan Rakka operasyonu dün yerel saatle 14.00 sularında başladı. Uluslararası koalisyona bağlı savaş uçakları Rakka çevresindeki DAEŞ mevzilerini bombaladı. PYD ’nin silahlı kanadı YPG, Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Ehrar Rakka ve Liwa Tahrir Tugayları da DAEŞ hedeflerine yönelik kara harekâtı başlattı.

Kobani’nin 50 kilometre güneyindeki Ayn İsa kasabasından üç kol halinde harekete geçen muhalif birlikler, Rakka’nın kuzeyini tuttu. Kara harekâtına farklı gruplara mensup yaklaşık 12 bin muhalifin katıldığı belirtiliyor.

NATO KOMUTANI BUGÜN ANKARA’DA

ABD’nin Ortadoğu bölgesinden sorumlu komutanı General Votel, hafta başında Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile görüşmüştü. General Votel, Suriyeli muhaliflerle yaptığı görüşmeleri aktarırken, Rakka operasyonunun kısa sürede başlayacağı bilgisini vermişti.

Bugün de NATO Müttefik Kuvvetler Başkomutanı (SACEUR) General Scaparrotti, Genelkurmay Başkanlığı’nda görüşmeler gerçekleştirecek. General Scaparrotti aynı zamanda ABD’nin Avrupa bölgesinden sorumlu komutanı (EUCOM ) olarak görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum