"Ak Parti milletin partisidir"

"Ak Parti milletin partisidir"
Karar Gazetesi yazarı Elif Çakır bugünkü yazısında, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “AK Parti Tayyip’in partisidir ve öyle olmaya da devam edecektir!” sözlerini hedef aldı.

Elif Çakır, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, “AK Parti’nin tek neferi, tek lideri vardır o da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. AK Parti Tayyip’in partisidir ve öyle olmaya da devam edecektir!” sözlerine, “Ak Parti şahısların partisi değildir.” yorumunu yaptı. 
Çakır, Ak Parti’nin milletin partisi olduğunu her konuşmasında dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu açıklamalar karşısında sessiz kalmasını da Cumhurbaşkanı’nın yoğunluğuna bağladı.

İşte Elif Çakır’ın yazısından kesitler:

14 yılda çok değişti AK Parti de. Bu yazıyı yazmamın sebebi de bu önemli değişim zaten.
Sanırım, birkaç gün önce yapılan AK Parti’nin olağanüstü kongresindeki dikkat çeken AK Parti’ye dair “olağanüstü el” değişimi, “sahip” değişimi de oldu!
*
Bu “değişimi” ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ şu sözlerle duyurdu:
“AK Parti’nin tek neferi, tek lideri vardır o da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. AK Parti Tayyip’in partisidir ve öyle olmaya da devam edecektir!”
Önce, dili mi sürçtü diye düşündüm. Tamam, ne AK Parti’den, ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan herhangi bir tekzip gelmedi.
*
Tamam, Bekir Bozdağ ‘Tayyip’in partisi’ diyor ama bakın Cumhurbaşkanı Erdoğan tam aksini söylemiş yıllarca:
“AK Parti, bu ülke insanının aklından, vicdanından doğmuştur. AK Parti, çatışma alanlarında değil, uzlaşma alanlarında siyaset üreten, gerilim siyasetini ülkeden ve demokratik yaşamdan tasfiye edecek bir ekip partisidir.” 12 Ekim 2003. AK Parti 1. Olağan Kongresi.

“AK Parti, bizatihi milletin partisidir. AK Parti, 14 Ağustos 2001’de bizzat milletimizin kurduğu bir partidir. Bu parti, bu hareket, bu kadro milletin rotasında başka bir rota tanımadı, tanımayacaktır.” 2009, AK Parti 3. Olağan Kongresi.

“Recep Tayyip Erdoğan olmadığında AK Parti’nin olmayacağını düşünen kim varsa, o, bu davayı anlayamamıştır.”

“Altını çizerek ifade ediyorum. AK Parti tek adam partisi değildir. Şahıs ne yaa.. AK Parti şahıslarla değil, ilkelerle, hareket ahlakıyla var olan bir partidir.”

“Daha başından itibaren ‘ben’ yoktu, ‘biz’ vardık. Bugün 40 yılı aşkın siyasi hayatımda geldiğim noktada yine ‘ben’ yok, ‘biz’ varız.” ATO Kongre Merkezi, 1 Temmuz 2014.

“AK Parti, bir ekip hareketi, bir gönül hareketi, bir ortak akıl hareketi olarak ortaya çıkmıştır. AK Parti bir ekip partisidir.” AK Parti 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, 3 Kasım 2012.

“AK Parti, milletin partisidir, AK Parti milletin ta kendisidir.” AK Parti 21. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, 2 Kasım 2013
“AK Parti, Türkiye’yi normalleştiren partidir. AK Parti her türlü otoriterleşmeye karşıdır.” AK Parti 4. Olağan Kongresi, 2012 Kasım.
Yıllardır, AK Parti’nin kimin partisi olduğunu söyleyen Erdoğan, Bekir Bozdağ’ın  ‘Tayyip’in partisi’ dediğini duysa itiraz etmez miydi?
Ancak, ben o yoğunluk, o hengame arasında ‘Tayyip’in Partisi, tek neferi de odur’ sözlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dikkatinden kaçmış olabileceğine inanıyorum.
*
Eğer bir dil sürçmesi ise Sayın Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “bu açıklama da neyin nesi” türünde bir gazabına uğramadan partinin sahibi ‘milletten’ bir özür dilemeli. Yok eğer pek gayet bilinçli bir şekilde sarfettiyse o sözleri yaptığı bu açıklamanın altını biraz daha doldurması gerekmektedir.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum