İstanbul trafiğini rahatlatacak çözüm!

İstanbul trafiğini rahatlatacak çözüm!
U.N. Ro Ro Ambarlı Limanı'ndan Trieste seferlerini başlattı. Şirketin, Ambarlı liman ile 20 bin tırı İstanbul trafiğinden çekmesi ile İstanbul trafiğini rahatlatması öngörülüyor.

322 bin araç kapasiteli 12 modern Ro-Ro gemili filosuyla Türkiye-Avrupa arasındaki Ro-Ro hatlarındaki intermodal taşımacılığında kendi sektöründe lider olan U.N. Ro Ro, bölgedeki ihracat firmalarının taşıma maliyetlerini azaltmayı ve rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.
Yeni Şafak'ın haberine göre Ambarlı Limanı sayesinde, köprülerdeki trafik kısıtlaması nedeniyle oluşan araç ve yüklerin gün kaybı önlemiş olacak.

10 milyon tl katkı

Filolarıyla yılda 250 binden fazla tır taşıdıklarını belirten U.N. Ro-Ro İşletmeleri AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Sedat Gümüşoğlu, Limanın, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen ağır vasıtaların sayısında önemli bir düşüş yaratacağına dikkati çeken Gümüşoğlu, şunları kaydetti: "Ambarlı Limanı, yaklaşık olarak Marmaray'ın köprü trafiğine olumlu katkısı kadar etkili olacak. Liman taşımacılara ve ihracatçılara yılda 10 milyon liralık ekonomik katkı sağlanacak. İstanbul trafiğinin nefes almasını sağlayacağız."

Yatırımlara devam

Yatırımlara ağırlık vereceklerini belirten Gümüşoğlu, "Türkiye'nin ihracatta gittiği her yere yatırım iştahımız var. Türkiye çıkışlı bütün hatlara yatırım yapmak için ilgiliyiz. Şuanki gidişata baktığımızda 2016 sonunda yüzde 15'lik büyüme rakamına ulaşacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum