İtalya açıklarında göçmen teknesi battı

İtalya açıklarında göçmen teknesi battı
İtalya açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan tekne battı. İtalyan Deniz Kuvvetleri ekipleri tarafından 562 kişi kurtarılırken, 5 kişinin de cesedine ulaşıldı.

Kuzey Afrika'dan İtalya'ya gitmekte olan ve yaklaşık 500 göçmeni taşıyan tekne Siciya Kanalı'nda ters döndü. Batan teknedeki göçmenlere yakınlarda devriye görevinde bulunan İtalyan Deniz Kuvvetlerine bağlı Bettica gemisi müdahale etti. Şu ana kadar 562 kişi kurtarılırken 5 kişinin de cesetine ulaşıldı.

İtalyan Deniz Kuvvetleri'nden yapılan açıklamaya göre, teknenin aşırı dolu olması nedeniyle ters dönmüş olduğu tahmin ediliyor. Açıklamada teknenin yakınlarında devriye görevi yapan Bettica gemisinin denize düşen çok sayıda göçmeni can yelekleri atarak kurtardığı ifade edilirken, bölgeye yakın Bergamini gemisinin de kurtarma operasyonuna katıldığı ve helikopter ve diğer deniz araçlarıyla destek verdiği bildirildi.

Kurtarma operasyonunun devam ederken daha fazla ceset bulunmasından endişe ediliyor. Bu arada İtalya'ya ya son 48 saat içinde 3000'den fazla göçmenin geldiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.