Yeni Başbakan Yıldırım neleri yapıp neleri yapmamalı?

Yeni Başbakan Yıldırım neleri yapıp neleri yapmamalı?
Yeni Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la uyumlu çalışma adına neleri yapıp neleri yapmamalı?

Milli Gazete'den Zeki Ceylan, Davutoğlu'nun yerine AK Parti genel başkanı seçilen ve Başbakanlık koltuğuna oturan Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la uyumlu çalışma adına neleri yapıp neleri yapmaması gerektiği konusunda çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Ceylan şöyle yazdı: "Yeni Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptıklarını yapmayıp, yapmadıklarını yapacak olursa Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık arasında hiçbir sorunun kalmayacağı rahatlıkla söylenebilir! O zaman gül gibi geçinir giderler!"

Zeki Ceylan'ın yazısı şöyle:

"AK Parti ve Beştepe'ye en yakın yazarlardan Abdülkadir Selvi

Erdoğan-Davutoğlu arasında yaşanan sıkıntılar gün geçtikçe su yüzüne çıkıyor ve Davutoğlu’nun neden “istenmeyen adam” haline geldiği daha iyi anlaşılıyor! Medyada yer alan dedikodulara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Davutoğlu’nun her yaptığını yapmaya kalkışmasından rahatsızmış!

Mesela diyormuş ki:

“Ben Suudi Arabistan’a gidiyorum, 15 gün sonra Suudi Arabistan’a gidiyor. Amerika’dan dönüyorum, 15 gün sonra Amerika’ya gitmeye kalkışıyor!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın böyle bir yakınması gerçekten olmuş mudur bilemiyoruz! Biz medyanın yalancısıyız ve “şayet demiş” ise diyerek Binali Yıldırım’ın “ne yapmaması” gerektiği konusunda kafa yoruyoruz!

Bu örnekten yola çıkarak diyebiliriz ki Cumhurbaşkanının gittiği her yere gitmeye kalkışmamalıdır!

Bir de medyada yer alan dedikodulardan Cumhurbaşkanlığının “tek adamlık” gibi söylemlerden fazla hoşlanmadığını öğreniyoruz! “Tek adamlık” denilmesi yerine mesela “ikili yapı ortadan kaldırılıyor” denilmesi daha çok hoşa gidiyormuş! Binali Yıldırım bu konuda hassasiyet gösterir ve “Tek adam” lafını ağzına hiç almayarak iki sözünün arasına “İkili yapıyı ortadan kaldırdık” cümlesini eklerse oldukça tutarlı bir iş yapmış olacağını düşünüyoruz! Gerçi bu konuda yeni Başbakan Binali Yıldırım’ın oldukça tedbirli ve temkinli olduğunu görüyoruz!

Görevi devraldığı ilk anda yaptığı açıklamada “Söz üstüne söz değil taş üstüne taş koyma devrindeyiz” diyerek ne yapması ve ne yapmaması gerektiğini bir güzel dile getirmiş bulunuyor!

“Söz üstüne söz söylemeyerek” Cumhurbaşkanı ile bir yarışa girmeyeceğini ifade ederken “Taş üstüne taş koyarak” da Cumhurbaşkanı tarafından beklenen yatırımları biran evvel gerçekleştireceğini ifade ediyor!

Medyada yer alan dedikodular bugüne kadar izlenen dış politika konusunda da sıkıntılar olduğunu ortaya koyuyor!

Binali Yıldırım sıkıntıları giderecek adımları öncelikle atacak olursa Cumhurbaşkanlığı çevrelerindeki bir büyük rahatsızlığı da gidermiş olabilir!

Lafı fazla uzatmaya gerek yok!

Yeni Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “yaptıklarını yapmayıp, yapmadıklarını yapacak” olursa Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık arasında hiçbir sorunun kalmayacağı rahatlıkla söylenebilir! O zaman gül gibi geçinir giderler! 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum