Cübbeli Çapulcuların diline düştü

Cübbeli Çapulcuların diline düştü
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Tayfun Atay, Cübbeli’yi, kızı Yüsra Ünlü’nün düğünde giydiği gelinliğinden ötürü yerden yere vurdu: “Mum” kendisine ışık verdi mi ki dibine versin?”

Geçtiğimiz günlerde Cübbeli Ahmet Hoca’nın kızı Yüsra Ünlü, Bolulu iş adamı Esat Palazoğlu ile dünya evine girdi. Yüsra Ünlü’nün düğünde giydiği kıyafet ve düğünün, İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Four Seanons İstanbul Bosphours Otel’de şaşalı bir şekilde gerçekleşmesi, İslam Camiasının da tepkisini çekmişti.
 
Cübbeli Ahmet Hoca da, “Tabii lâf geçmiyor. Kızlarımızın bazısı çarşaf giyiyor, bazısı giymiyor. Beceremedik, aciz kaldık. Mum dibine ışık vermez misali, insan kendi çocuğunu yönetmekten aciz kalıyor. Kızımın gelinlik giymesinden de rahatsız oldum, nikâhın orada kıyılmasını da istemedim ama sözümüz tutulmadı.” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Bunu fırsat bilen çapulcular hemen işe koyuldu. Cumhuriyet yazarı Tayfun Atay, köşe yazısında Cübbeli ile alakalı ağır ifadeler kullandı. Atay Cübbeli ile kalmayarak, cemaatin de gevşediği iftirasında bulundu.

İşte Tayfun Atay’ın yazısından satır başları:

Bu çevreyi başından beri bilenlerin ifadesiyle devir değişti, eski disiplin, denetim ve talepkârlık kalmadı. Cemaat büyüdükçe popülerleşti, popülerleştikçe de adap olarak esnedi, gevşedi, “gevredi”.

Yüsra Ünlü, çarşaf ne kelime, gayet göz alıcı şekilde, adeta bir kuğu misali bembeyaz gelinliğiyle boy gösterdi iki gün önceki törende…

***
Herkesin aklından ona “Post’a oturursan cemaate nasıl dinleteceksin sözünü” diye sormak geçecek.
Ama yok, estağfurullah, ben bunu sormayıp başka bir çift söz edeceğim ona!..
***
İlahi Hoca! Kızına söz dinletemedin de sen ne kadar söz dinledin acaba?..

İçinden geldiğin çevre, sufîliği tam mânâsıyla “sofu” yaşayıp modernliğe, onun ürünlerine ve tabii televizyona, gösteriye, “şov”a alabildiğine mesafeliyken…

Sen bu “erkân”a uymayıp “ekran”a itibar etmedin mi?

Mabetten medyaya, tekkeden “Teke Tek”e yol tutmadın mı?

Bir “Nakşî pop-star”a dönüşmedin mi?

Magazine malzeme olmadın mı?..

O yüzden “mahdume"ne yönelik, “Sözümüzü dinletemedik, aciz kaldık” deme!

“Kuş ne görür yuvada, onu öter havada” de!..

Velhasılıkelam…
“Mum” kendisine ışık verdi mi ki dibine versin?!

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.