Cezaevinde İlahi Grubu kuran siyasetçiler

Cezaevinde İlahi Grubu kuran siyasetçiler
Milli Görüş siyasetçilerinin 12 Eylül darbesinin ardından konuldukları cezaevinde ilahi grubu kurdukları, tüm zamanlarını ibadetle geçirdikleri ortaya çıktı.

Recai Kutan, Şevket Kazan, Fehim Adak, Ahmet Remzi Hatip, Temel Karamollaoğlu gibi Milli Görüş siyasetçilerinin 12 Eylül askeri darbesinin ardından konuldukları cezaevinde ilahi grubu kurdukları, tüm zamanlarını ibadetle geçirdikleri ortaya çıktı.

Recai Kutan o günleri anlatırken "Hükümet zoruyla tam bir İslami hayat yaşıyoruz. Hayatımızın hiçbir devresinde böylesine yoğun bir gayretin içinde olmamıştık…" dedi.

Milli Gazete'den Adnan Öksüz konuyu köşesinde şöyle anlattı:

"Ahmet Remzi Hatip...

Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan Hocamızın dava arkadaşlarından…

19. Dönem, Refah Partisi Konya Milletvekili Ahmet Remzi Hatip (Ahmet Atak) kısa bir süre önce, 86 yaşında rahmet-i Rahman’a kavuştu.

12 Eylül askeri darbesinden sonra mahpus günleri…

Merhum da cezaevinde ilahi grubundaydı... Cevaevi koğuşunun imamı Lütfü Doğan’dı. Müezzinliği ise MHP’li (daha sonra DYP milletvekili olan) Tahir Şaşmaz yapıyordu. Tahir Şaşmaz, Kurtlar Vadisi’nden Polat Alemdar’ın da (Necati Şaşmaz) amcasıdır…

Koğuşta Milli Görüşçülerin “İlahi Grubu” vardı. Şevket Kazan’ın yönettiği İlahi Grubu’nun üyeleri ise Fehim Adak, Recai Kutan, Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Remzi Hatip’ten oluşuyordu.

İlahi Grubu yatsı namazından sonra bir yatağın üzerinde bir araya gelip ilahiler söylüyordu. Sesi en güzel olan Şevket Kazan’dı: “Seher vakti, Hak Hak derken / Beni de unutma bülbül!..”

Şevket Kazan’ın içli sesi koğuşta bulunanları gözyaşına boğardı.

Şevket Kazan bırakır merhum Fehim Adak başlardı: “Bülbüller sazda / Güller niyazda / Söyle namazda / Elhamdülillah.”

Recai Kutan o anları şöyle anlattı: “Şevket Kazan’ın başkanlığında bir ilahi grubu kurduk. Grupta Fehim Adak, Temel Karamollaoğlu, Ali Oğuz, Ahmet Remzi Hatip ve ben yer alıyorduk. Hükümet zoruyla tam bir İslami hayat yaşıyoruz. Kaza namazları, tespihler, dualar okuma. Hayatımızın hiçbir devresinde böylesine yoğun bir gayretin içinde olmamıştık…”

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.