Beşiktaş'ta kalacak mı? Kararını verdi..

Beşiktaş'ta kalacak mı? Kararını verdi..
Beşiktaş ile olan sözleşmesi sona eren Mario Gomez'in takımda kalmak istediği iddia edildi.

Beşiktaş’ta kariyerinin en iyi dönemlerinden birini geçiren golcü oyuncu çark etti. Siyah-beyazlı kulüple Şampiyonlar Ligi’nde boy göstermek isteyen tecrübeli forvetin, zamanında fırsatı varken kalmaya yanaşmadığı için hatalı olduğunu belirttiği, Fiorentina’yı iknaya uğraşacağı öğrenildi.
 
Beşiktaş’ta sezonun öne çıkan yıldızlarından Mario Gomez, takımda kalabilmek için harekete geçti. Spor Toto Süper Lig’de attığı 26 golle gol kralı olan ve Almanya Milli Takımı’na davet edilerek EURO 2016’da boy gösterecek olan Gomez, gelecek sezon da Şampiyonlar Ligi’nde yer almak istiyor.
 
Tecrübeli forvetin bu düşünce doğrultusunda bir türlü sözleşme konusunda uzlaşmayan Fiorentina’ya rest çekeceği öğrenildi.
 
30 yaşındaki golcünün bir yıl daha İtalyan kulübünde kalması durumunda vergiler ve bonuslarla birlikte 11 milyon euro gibi bir gelir elde edeceği bu nedenle de gerekirse hiçbir teklifi kabul etmeyeceği bildirildi.
 
Hata itirafı
 
Böylesine bir rakamı kendi lehinde kullanmayı planlayan Alman yıldızın, menajerine de bu konuda tam yetki verdiği kaydedildi. 21 Nisan opsiyonunu kaldırarak büyük bir hata yaptığını adeta itiraf eden Gomez’in, sözleşme işinin en kısa zamanda çözülmesini istediği dile getirildi. Gomez’in menajerlerin baskısıyla yanlış karar aldığını ve bu hatayı telafi etmeye çalıştığı ifade edildi.
 
Bu arada Beşiktaş Yönetimi’nin de Gomez’in menajerine “elinizi çabuk tutun” mesajı verdiği öğrenildi.
 
Yeni sezon planlamasına başlandığı için forvet konusunun bir an önce netliğe kavuşmasını isteyen siyah-beyazlı yönetimin, “Avrupa Şampiyonası’nın bitmesini beklemek gibi bir durum söz konusu olamaz. Gomez’in gitme ihtimalini göz önünde bulundurarak görüştüğümüz golcüler var. Uzun süre bekletemeyiz. O yüzden bir an önce bonservis krizi çözülmeli” ifadelerini kullandıkları belirlendi.
 
‘İstanbul’da huzurluyum’
 
EURO 2016 için Almanya Milli Takımı’na giden Mario Gomez, Beşiktaş ve İstanbul günlerini anlattı. Alman basınına geniş bir röportaj veren tecrübeli forvet, İstanbul’da huzurlu ve güvende olduğunu söyledi.
 
Siyah-beyazlı takımda oldukça başarılı bir dönem geçirdiğini aktaran Gomez, Şenol Güneş’e ayrı bir parantez açtı. 30 yaşındaki yıldız, “Başarımı sağlığıma, ritmime ve en önemlisi teknik direktörümüz Şenol Güneş’e bağlıyorum. Formumu bulmamda ve başarılı olmamda Şenol Güneş’in etkisi var” dedi.
 
Beşiktaş’ta kalacağına dair olumlu mesajlar veren Alman golcü, “İstanbul’da korktuğum söyleniyor, böyle bir şey yok. İstanbul’da güvenli ve huzurluyum. Ayrıca opsiyon meselesi de var. Opsiyonu uzatmamam, kalmayacağımı göstermez. Beşiktaş bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde olacak. Bu nedenle iyi bir kadromuz olmalı. Gruplar yetmez, daha ileriye gitmeliyiz” diye konuştu.
 
(Skorer)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.