HDP'liler Kandil'e MGK kararıyla gitmişler

HDP'liler Kandil'e MGK kararıyla gitmişler
Tümüyle bölücü terör örgütü PKK'ya yarayan "açılım süreci" AK Parti iktidarının başını ağrıtmaya devam ediyor. Şimdi de, açılım sürecinde HDP'lilerin Kandil'e gidişlerinin MGK kararıyla olduğu ileri sürüldü.

TBMM'de Ahmet Davutoğlu'nun yerine gelen Binali Yıldırım'ın Başbakanlığında kurulan 65. Hükümet programıyla ilgili görüşmelere "açılım" tartışmaları damgasını vurdu.

HDP’li Sırrı Süreyya Önder, Kandil'e MGK kararıyla gittiklerini belirterek, Oslo, Kandil, İmralı ve Dolmabahçe görüşmelerine ait tutanakları Meclis'te açıklamaya hazır olduklarını söyledi.

HDP'li Önder, şunları söyledi: “Ben Kandil'e gittim, orada, o sığınaklarda günlerce kaldım, günlerce barış için emek verdim. Bunların hepsi, komutanlarınız dâhil, devletin Millî Güvenlik Kurulu dâhil, bizim her İmralı'ya gidişimiz, her Kandil'e gidişimiz, her görüşmemiz, onlardan aldığımız sonuç ve önerilerin tümü, Millî Güvenlik Kurulu'nda önce gizli Kriz Yönetmeliği… Biz bunları sevmiyoruz, şeffaflıktan yanayız. Bu müstenit edilerek orada kararlaştırıldı, orada da değerlendirildi.” 

HDP'li Ahmet Yıldırım ise konuşmasında, dokunulmazlıkların kaldırılmasına az sayıda vekille de olsa evet oyu veren CHP'yi hükümete destek vermekle eleştirdi.

Buna cevap CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan geldi.

CHP'li Altay, bunu bir hakaret olarak değerlendirdi.

Söze giren HDP'li Sırrı Süreyya Önder “Al başkanlığı, ver özerkliği. Bunu herhangi bir partilimiz söylemişse alçaktır. Eğer bunu birisi iftira olarak söylüyorsa o da bu tabiri aynen hak ediyor” diye konuştu.  

OSLO TUTANAKLARI MECLİS'TE GÖRÜŞÜLSÜN

CHP'li Engin Altay ise “İspatı mümkün. Ad soyad olarak hanginizin ağızından çıktığını ben bilmem. Siyasette yapılan müzakerelerin ruhu kamuoyuna yansır. Kamuoyuna yansıyan sizin Oslo'dan başlayan İmralı'da, Dolmabahçe'de, Kandil'de yapılan müzakerelerden ortaya, kamu vicdanında böyle bir kabul çıktı kardeşim, ben de bunu söyledim. Kim alçak kim değil, bunu merak ediyorsan çok basit, burada yeni de bir Hükûmet var Oslo'nun, İmralı'nın, Kandil'in, Dolmabahçe'nin görüşme tutanaklarını bir kapalı oturumda Mecliste açıklarız, kimin alçak olduğu ortaya çıkar” dedi.  

HDP'li Sırrı Süreyya Önder de, “Gerek yok kapalı oturuma, açık oturum yapalım. Biz, konuşulan her şeyi burada sizinle paylaşmaya hazırız” cevabını verdi.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum