Memurun Temmuz zammı belli oldu!

Memurun Temmuz zammı belli oldu!
Yeni yıla yüzde 6 zamla başlayan memurlar Temmuz’da da maaaşlarında yüzde 5 artış görecek. 6 aylık enflasyon yüzde 6’nın üzerinde çıkarsa fark da olacak.

 

Memur maaş zammı ne olacak, memurlar Temmuz ayında ne kadar zam alacak sorularının yanıtları belli oluyor. Memur zammı Temmuz ayında yüzde 5 artık görrecek.

Buna göre Ocak ayında yüzde 6 zam ve yüzde 0.90 enflasyon farkı alan memurlar ve memur emeklileri Temmuz'da da yüzde 5 artış alacak. Maaşlarına yansıyacak bu artış dışında enflasyon farkı ihtimali de var.

ENFLASYON RAKAMLARI ARTARSA...

Buna göre 4 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamlarıyla birlikte son 6 aylık enflasyon yüzde 6 ve yukarısında çıkarsa memurlara ve memur emeklilerine aradaki fark da ödenecek. Memur-Sen'in verilerine göre; en düşük memur maaşı (bekar) Aralık 2015 itibariyle bin 906 lira idi. Ocak ayında yüzde 6 + yüzde 0.90 artışın yansıtılmasıyla en düşük memur maaşı 2 bin 38 lira 54 kuruşa çıktı. Temmuz'daki yüzde 5'lik toplu sözleşme zammıyla da bu maaş yaklaşık 102 lira artışla 2 bin 140 lira 46 kuruşa ulaşacak.

EMEKLİ DE ALACAK

Takvim'in haberine göre; Temmuz'da yüzde 5'lik toplu sözleşme artışıyla en düşük memur emeklisi aylığı ise bin 701 liraya ulaşacak. Aralık ayına göre, en düşük maaştaki artış 186 lirayı bulacak. Memur-Sen'in verilerine göre; en düşük memur emeklisi aylığı geçtiğimiz yıl Temmuz'da bin 415 lira idi. Eylül'deki ekstra zam ile bu aylık bin 515 liraya çıktı. Bu yıl Ocak ayında yüzde 6 + yüzde 0.90 artışın yansıtılmasıyla en düşük memur emeklisi aylığı 105 lira artışla bin 620 liraya yükseldi. Temmuz'da en düşük maaş 81 lira yükselerek bin 701 liraya çıkacak.

fft16-mf7108721jpeg.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.