12 yıl sonra ilk defa yattı

12 yıl sonra ilk defa yattı
Diyafram yüksekliği olduğu için 12 yıldır oturarak uyumak zorunda olan adam gerçekleşen başarılı operasyonla yatarak uyumanın keyfini çıkardı.

 

Konya’da, diyafram yüksekliği bulunan ve 12 yıldır oturarak uyumak zorunda olan bir kişi yapılan başarılı operasyonla yatarak uyumanın sevincini yaşıyor. 

Konya’da işçi emeklisi 63 yaşındaki Ziya Baş diyafram yüksekliği nedeniyle 12 yıldır oturarak uyuyor. Hastalığı nedeniyle nefes almakta güçlük çeken ve çok çabuk yorulan Ziya Baş, telefonda bile konuşurken karşısındakiyle iletişim kurmakta zorlanıyor. Hastalığından dolayı kızının evine dahi gidemeyen Ziya Baş, hastalığının sadece diyafram yüksekliğiyle kalmayıp daha önceden 11 ameliyat geçirdiğini ifade etti.

YILLARDIR NEFES DARLIĞI ÇEKİYORDU

Yıllardan beri nefes darlığı çektiğini söyleyen Ziya Baş, “Uykum hiç yoktu. 12 yıldır oturarak uyuyordum. Yürüme mesafem kısaydı. Konuşurken nefesim bitiyordu.Sonra ameliyat oldum. Şimdi çok şükür yatarak uyuyabiliyorum. Yeme ve içmem de bir sıkıntım yok. Herhangi bir şikayetim yok” dedi.

Ziya Baş, daha önce 11 ameliyat geçirdiğini ve diyafram yüksekliği nedeniyle 12’inci kez ameliyat geçirdiğini belirterek “Daha önceden beş defa böbrek taşı aldırdım. Bir açık böbrek ameliyatı oldum. Baypas ameliyatı oldum. Böbrek nakli oldum. Daha önce hiç uyuyamıyordum. Oturarak uyuyordum” diye konuştu.

TÜRKİYE'DE İLK DEFA YAPILDI

Ameliyatı gerçekleştiren Göğüs Cerrahisi Op. Dr. Serdar Özkan, şunları söyledi:

“Hastamız geçirmiş olduğu ameliyatlar neticesinde bize geldiğinde diyafram dediğimiz kasın felci gerçekleşmiş ve felç nedeniyle akciğer boşluğu daralmış vaziyetteydi. Diyaframı eski konumuna döndürebilmek için kapalı bir ameliyat gerçekleştirdik. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen bir yöntemle gerçekleştirdiğimiz ameliyat sonucunda diyafram normal pozisyonuna getirildi. Hastanın nefesle ilgili sıkıntıları giderildi. Eskiden yürümekte, konuşmakta, uyumakta solunum sıkıntısı çeken hastamız artık kendi işlerini rahatlıkla yapabiliyor. Yürüyebiliyor, rahatlıkla uyuyabiliyor nefesle alakalı sıkıntıları ortadan kalkmış vaziyette. Ameliyatı kapalı gerçekleştirmemiz nedeniyle hastanın ameliyattan sonra ağrıları en az düzeydeydi.Sadece 1 santimlik üç delik delerek ameliyatı gerçekleştirdik. Şu an hastamız sağlıklı vaziyette ve yaşantısına devam edebilmektedir.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.