AK Parti Hükümeti'ne çarpıcı Ayasofya sorusu

AK Parti Hükümeti'ne çarpıcı Ayasofya sorusu
İstanbul'un fethinin kutlandığı günde AK Parti iktidarına çarpıcı bir Ayasofya sorusu geldi. BBP lideri Destici "Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a sesleniyorum. Siz muhalefet değilsiniz. Ayasofya'yı ibadete açmaktan sizi alıkoyan nedir? Bunu açıklayın" dedi.

Destici, partisinin Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksinde düzenlenen İstanbul İl Kongresinde, bugünün kendileri, tüm İslam tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti için çok özel olduğunu, bugün İstanbul’un fethinin 563. yıl dönümü olduğunu anlattı.

Dünyanın yeni fetihlere ihtiyacı olduğunu, Doğu Türkistan’ın, Karabağ’ın, Filistin topraklarının, Kırım’ın, Balkanların, Batı Trakya’nın fethe ihtiyacı olduğunu aktaran Destici, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul’u fethettikten sonra ilk önce Ayasofya’ya giderek orayı camiye çevirdiğini kaydetti.

Destici, 'Ayasofya biz Müslümanlara kırgın. 'Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın' dedik ama ülkeyi yönetenler ve mevcut iktidar gereğini yapamadı. Fetih bütün milletin fethidir. Onun için 29 Mayıs milli bayram ve resmi tatil ilan edilsin. Devlet töreniyle kutlansın. Ayasofya da ibatede açılsın' diye konuştu.

Türkiye’nin en temel problemin terör olduğunu belirten Destici, 'Bir dönemdekiler Çekiç Güce ‘Evet’ diyerek göz yumdular, bu dönemdekiler de adına 'Çözüm Süreci' diyerek daha da büyüttüler. Şehirlerimize, ilçelerimize yerleşmelerine, oraları cephaneliğe çevirmelerine göz yumdular.' dedi.

Partilerinin, milletin geleceğini düşündüğünü, kongerelerini önemli ve anlamlı bir günde gerçekleştirdiklerini dile getiren Mustafa Destici, İstanbul'un fethinin şanlı Türk tarihin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum