Selahattin Çakırgil’den dost tavsiyesi

Selahattin Çakırgil’den dost tavsiyesi
Star yazarı Selahattin Çakırgil’den AK Parti çevrelerine ölçüsüzlük uyarısı geldi.

Star yazarı Selahattin Çakırgil’den AK Parti çevrelerine ölçüsüzlük uyarısı geldi. Son dönemde mahallenin sözcülerinin ölçüsüz konuşmalarına dikkat çeken Çakırkgil, köşesinde önemli uyarılarda bulundu. Star’daki makalesinde Pakistan ve Mısırdaki İslami hareketlerden örnekler sunan Çakırgil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gölgesine sığınarak frensiz, ölçüsüz açıklamalar yapıldığını dile getirdi.

İşte Çakırgil’in dostane uyarılarda bulunduğu makalesinin ilgili kısmı:   

Tedricîliği, merhale-merhale ilerlemek yöntemini  sadece teslimiyetçilik zannedenler, Müslüman toplumların yakın geçmişte yaşadıklarından ders alınması gerektiğini pek düşünemiyorlar.

Hele bir de geçmişin frensiz hayallerini hâlâ geçerli sanan ve bunu bazı kesimlerle paylaşmaktan zevk alanlar var ki, onlar ayrı bir dert.. 

Geçen akşam, 28 Şubat 1997 Zorbalığı günlerinin darbelerine mâruz kalmış ünlü bir ismi dinledim, iki saati aşkın bir süre..

Aman Allah’ım! 28 Şubat günlerinin ünlü generallerinin isimlerini söyleyerek; ‘Neredesiniz, biz buradayız.. Hani, bin yıl sürecekti hâkimiyetiniz..’ deyip, dünlerdeki ezilmişliğin acısını yaşamış kesimlerden yoğun alkışlar aldıkça daha bir coşuyordu. Tabiî, Tayyib Erdoğan’ın gölgesine de sık sık sığınmayı da ihmal etmiyerek.. Ayrıca o kadar ölçüsüz ve frensiz ve de tarihî gerçekliği bile tartışılabilecek yığınla öyle iddialı sözler ki, Başkanlığın da ötesinde de..  Bir tarafdan da, DAİŞ lanetlemesine rağmen.. Kitlelere gaz vermek adına öyle frensiz laflar ki..

Unutmayalım; Mısır’da Muhammed Mursî, ‘selefî’ denilen bazı kesimlerin frensiz sözlerinin de kurbanı olmuş ve sonra da o ‘selefi’ler darbecilerin yanında yer almışlardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.