Yüksekova'ya geri dönüşler başladı!

Yüksekova'ya geri dönüşler başladı!
Hakkari' Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı kısmen kaldırıldı. Kararın ardından Van, Hakkari ve çevre ilçelere göç etmek zorunda kalan Yüksekovalılar'ın geri dönüş yolculuğu başladı.

13 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve bugün saat 06.00 itibariyle yasağın kaldırıldığı Yüksekova'da, günün ilk saatleriyle beraber binlerce kişi enkaza dönen evlerine akın etti. 79 gündür evlerinden uzak kalan vatandaşlar, yasağın kaldırılacağının ilan edilmesinin ardından ilçeye doğru hareket etti.

İlçenin girişlerinde kurulan polis noktalarında kimlik kontrolüne tabi tutulan vatandaşlar, ardından evlerine döndü. Birçok vatandaşın yıkılan evler nedeniyle üzüntüye boğulduğu görüldü. İlçede yoğun zırhlı araç hareketliliği göze çarparken, arama noktalarında yüzlerce araçlık kuyruğun oluştuğu belirtildi.

Yüksekova İlçesi'nde 13 Mart 2016'da başlayan sokağa çıkma yasağının yarın sabah saat 06.00'da kaldırılacağının açıklanması üzerine Van, Hakkari ve çevre ilçelere göç etmek zorunda kalan Yüksekovalılar geri dönmeye başladı. Valilik duyurusu sonrası yola çıkan vatandaşlar, ilçeye 40 kilometre uzaklıktaki Yeniköprü Jandarma Kontrol noktasında gerekli aramalar yapıldıktan sonra ilçeye yakın köylere gidip sabahı bekleyecek. Uzun kuyrukların oluştuğu jandarma noktasında bekleyen vatandaşlar, "Bizler yasağın kaldırılacağını duyar duymaz hemen yola çıktık. İlk olarak gidip evimize bakacağız. Neler olup bittiğini yerinde görmek istiyoruz. Allah bir daha böyle şeyleri kimseye göstermesin" dediler.

yuksekova-donusu-3052016103117.jpg

Bu arada vatandaşların döndükten sonra sosyal yardım ve zarar tespit müraccatlarını rahat yapabilmeleri için çeşitli mahallelere kriz merkezleri kurulduğu belirtildi.

790020.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.