Sen misin fethi kutlayan: CHP'li başkana linç

Sen misin fethi kutlayan: CHP'li başkana linç
CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın İstanbul'un fethini kutlayıp, "Evlad-ı Fatihan" ifadesini kullanması sol çevreleri çıldırttı. CHP gazetesi Yurt, Hazinedar için "AKP'ye geç" manşeti attı.

CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın İstanbul'un fethini kutlayıp, muhafazakar çevreler gibi "Evlad-ı Fatihan" ifadesini kullanması sol çevreleri çıldırttı. CHP'ye yakınlığı ile bilinen Yurt adlı gazete, Hazinedar için "AKP'ye geç" manşeti attı. 

CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İstanbul'un fethi için pankart hazırlattı. 

İlçede değişik noktalara asılan pankartlarda "Evlad-ı Fatihan" ifadesi de yer alıyordu.

Hazinedar'ın hazırlattığı pankartta daha çok muhafazakar çevrelerin kullandığı 'Evlad-ı Fatihan' ifadesinin yer alması, sol çevrelerde bazı kesimlerin tepkisini çekti. Bu tepki bugünkü Yurt Gazetesi'nin sürmanşetinde açıkça kendini gösterdi. 

Yurt Gazetesi sürmanşetinde, CHP'li belediye başkanını "AKP'ye yaranmaya çalışmakla" eleştirerek, AK Parti'ye çağrıda bulundu ve "CHP atamadı siz alın bari!" başlığı kullanıldı.

Yurt Gazetesi'nin haberinde şu ifadeler yer aldı:

"AKP politikalarına övgüsüyle CHP'lilerin tepkisini çeken Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü için hazırlattığı pankartta; AKP'lilerin kullandığı 'Evlad-ı Fatihan' ifadesinin yer alması dikkat çekti.

Hazinedar 5 Kasım 2014 tarihinde kendisini ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ı bando ile karşılayıp samimi pozlar verdi.

20 Kasım 2015'te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adından dolayı eleştirdiği Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde AKP'li belediye başkanlarıyla selfie çekip altına "Bir başyapıt olacak" yazdı.

Başkan Hazinedar, 18 Aralık 2014'te Habertürk'e verdiği röportajında “Hiç CHP’li gibi konuşmuyorum. Zaten CHP tarihinde 3 kez ihraç edilmiş tek kişiyim” demişti. Tüm bu çabalarına karşı AKP kendisini bir türlü farkedemedi. AKP'ye açık çağrımızdır: Artık farkedin de alın şu adamı!"

sacfsdvsd.png

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum