İlk denemesinde Kim'i hackledi

İlk denemesinde Kim'i hackledi
Kuzey Kore'ye has sosyal medya platformu StarCon'da, diktatör Kim Jong-un’a ait olan hesap bir İngiliz genç tarafından hacklendi.

 

 

 

Bir İngiliz genç, Facebook’un Kuzey Kore versiyonu olan sosyal medya platformunda Kim Jong-un’a ait olan hesabın şifresini ilk tahmininde hackledi.

Bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyan üniversite öğrencisi, yazılımın detaylarını analiz ettiği StarCon sitesinin bir anda farklı bir siteye çevirdi.

Sitenin yönetici paneline giren genç hacker, panele çok kolay eriştiğini anlattı. Yönetici sayfasına erişim için “admin” ve şifre içinde “password” (şifre) kelimelerini kullandığını ve böylece siteye ulaştığını anlatıyor. Ardından sitenin adını değiştirdiğini, sansür içeren kelimeleri ve reklamları değiştirdiğini anlatan genç, ismini açıklamadan İngiliz Mirror Gazetesine şunları söyledi:

“Siteyi merak ediyordum ve ziyaret etmeye karar verdim. Site hazır bir yazılım kullanılarak hazırlanmış, doğal olarak hizmet sağlayıcı firmanın web sitesine ulaştım ve gelişigüzel bir kullanıcı adı ve şifre denedim. Aslında hacklemek gibi bir amacım yoktu. Bir kere sisteme girmiş bulununca da, temel kullanıcı bilgilerini, sitenin ayarlarını ve reklamlarını değiştirdim.”

Kuzey Kore’de Facebook, Twitter ve Youtube gibi sosyal medya sitelerine erişim yasak. Uluslararası sosyal medya platformları yerine Kuzey Kore kolayca hacklenen StarCon gibi tasarım olarak asıllarına benzeyen web sitelerini kullanıyor.

18 yaşındaki genç son olarak, Kuzey Kore’yi ziyaret etmek istediğini fakat bu yaptığının sonucu olarak artık bu istediğin bir hayal olduğunu sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.