Netanyahu açıkladı! Türkiye ve İsrail uzlaşıyor mu?

Netanyahu açıkladı! Türkiye ve İsrail uzlaşıyor mu?
Türkiye ve İsrail arasında ilişkiler normalleşiyor mu? İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yapılan görüşmeler sonucunda anlaşmanın çok yakın olduğunu açıkladı.

Haaretz’in haberine göre, dün ABD Kongresi’nden bir heyeti Kudüs’te kabul eden Netanyahu, toplantı boyunca uzlaşmanın çok yakın olduğunu üç kez tekrarladı.

10 YIL ÖNCEKİ DÜZEYİ BEKLİYORLAR

Aynı habere göre İsrail Başbakanı, Ankara ile ilişkilerin 10 yıl önceki düzeyine dönmesini beklememekle beraber, normalleşmenin iki ülkenin bir dizi bölgesel çıkarlarının gelişmesine önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Haaretz’in İsrailli bir üst düzey yetkiliye dayandırdığı haberde, iki ülke heyetleri arasındaki görüşmelerde tek sıkıntının, İsrail’in kapatılmasını istediği İstanbul’daki Hamas temsilciliği konusunda varılan uzlaşının nasıl kağıda döküleceğine dair yaşandığı belirtildi.

DAVUTOĞLU AYRINTISI

Birkaç hafta önce yapılması beklenen heyetler arası kritik görüşmenin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun istifasıyla ertelendiğini belirten gazete, söz konusu kritik görüşmenin önümüzdeki hafta içinde bir Avrupa ülkesinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum