Ziraat Bankasından çiftçilere destek

Ziraat Bankasından çiftçilere destek
Tarımsal üretimin devam ettirebilmesi adına çiftçilere mevcut kredi borçlarını taksitlendirerek ödeme desteği sunuluyor.

 

 

 

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünce, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla çiftçilere mevcut kredi borçlarını taksitlendirerek ödeme desteği verildiği bildirildi. 

Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre, doğal afetler nedeniyle zarar gören üreticilerin kredi borçları, yayınlanan Bakanlar Kurulu kararları ile belirli bir faiz sübvansiyonu da yapılarak azami bir yıl süreyle ertelenebiliyor.

Ertelemeden yararlanan üreticilerin, yeni kredi kullanmaları halinde bir sonraki yıl ödeyecekleri kredi miktarı da artıyor ve gelir gider dengesi olumsuz etkilenebiliyor. Bu durum ise çiftçilerin faaliyetlerini devam ettirebilmek için ihtiyaç duymaları halinde yeni kredi kullanımını sınırlıyor. 

Ziraat Bankası tarafından üreticilere, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla, mevcut kredi borçlarını 5 yıla kadar vadelerle taksitlendirerek ödeme imkanı sunuluyor.

Ziraat Bankasının sunduğu bu imkandan, ürünleri doğal afetlerden zarar gören üreticilerin yanı sıra fiyat, arz talep uyumsuzluğu ve verim düşüklüğü gibi nedenlerle beklediği geliri elde edemeyen ve bu yüzden mevcut kredi borcunu ya da taksitini ödemekte zorlanan üreticiler de yararlanabiliyor.

Uygulamada, Ziraat Bankası tarafından piyasa koşullarına göre uygun faiz oranları sunuluyor. 

Mevcut kredi borcunun uzun vadeye yayılarak ödenmesi üreticilerin gelir gider dengesindeki olumsuzlukları ortadan kaldırmasında etkili oluyor.

Ayrıca, mevcut borcunu yapılandıran üreticilere, faaliyetlerini devam ettirebilmek için ihtiyaç duymaları halinde ilave kredi de kullandırılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.