CHP'li vekillerden Gezi eylemi

CHP'li vekillerden Gezi eylemi
CHP'li vekiller, Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde Gezi eylemi gerçekleştirdi.

CHP’li milletvekilleri Meclis basın kapısında Gezi olaylarının üçüncü yıl dönümünde eylem yaptı.

"BİZ GEZİ'Yİ UNUTMAYACAĞIZ"

CHP Ankara milletvekili Tekin Bingöl, Gezi eylemlerinin Türkiye tarihine koymuş olduğu tavrın altın harflerle yazıldığını iddia ederek, “Biz Gezi’yi unutmayacağız, unutturmayacağız ve ‘Gezi’yi ve şehitlerimizi unutursak, kalbimiz kurusun’ diyoruz. Etkinliklerimizi tüm Türkiye kapsamında, genç kardeşlerimizle birlikte, bütün duyarlı yurttaşlarımızla birlikte sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

"GEZİ DİRENİŞİ ONURUMUZDUR" SLOGANLARI

Milletvekilleri ‘Gezi şehitleri ölümsüzdür’, ‘Gezi direnişi onurumuzdur’ şeklinde slogan attılar. Gezi olaylarının darbe olduğu iddialarına Bingöl, yalan ve algı oluşturmaya yönelik olduğunu ifade ederek, “Bunun en son örnekleri camide içki içildiği yalanı ve Kabataş’ta başörtülü bacımıza saldırdığı yalanıyla ortaya çıktı. Bu kesinlikle en ufak bir darbeyle alakası olmayan masum, İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın Taksim’i, Gezi Parkı’nın korumak adına iyi niyetli girişimden başka bir şey değildir. Aslında olayı o boyutlara getiren ve o sonuçlara ulaştıran iktidarın ortaya koyduğu yaklaşımdır”şeklinde cevap verdi.

"BU SES SUSTURULAMADI, YÜKSELEREK DEVAM EDİYOR"

Gezi eylemlerini, bastırılan, susturulan büyük kitlelerin sokakta kendisine hak araması olarak nitelendiren CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de, “Gezi direnişi bir anlıktı, oldu, bitti diyenlere inat hepimiz biliyoruz ki bu direniş her geçen gün Cerattepe’de, Karaman’da ve bütün çevre talanında yolsuzluğa, hırsızlığa karşı isyanda sesi yükselerek artmaktadır” diye konuştu.

1_163_2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum