Tatbikatı gerçek sanıp kaçtılar

Tatbikatı gerçek sanıp kaçtılar
Finlandiya'nın gece karanlığında düzenlediği tatbikatın işgal zannedilmesi paniğe yol açtı. Ada sakinleri teknelerine binip adadan kaçtı.

 

 

 

Grubun ormana doğru girdiğini gördüğünde paniğe kapıldığını belirten Winberg, Ilta-Sanomat gazetesine verdiği demeçte, "Tabi ki korkmuştum" dedi. Wingerg, ardından güvenlik güçlerini arayarak durumu bildirdi.

Olayın bir tatbikatın parçası olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte başlayan tartışmada bir savunma bakanlığı sözcüsü, Kamsholmen adasının askeri rotanın önceden planlanan bir parçası olmadığını söyledi.

SÖYLEMEYİ UNUTTULAR

Yerel Ostnyland gazetesi ise tatbikatı organize edenlerin adaya gitmeyi planladıklarını, ancak bunu ada sakinlerine bildirmeyi unuttuklarını yazdı.

HERKESE ÜCRETSİZ KAHVE GÖNDERİLECEK

Olayın işgal olmadığının anlaşılması panik yaşayan sakinleri rahatlatırken, Ostynland gazetesi, "beklenmedik ziyaretçiler karşısında ideal" sloganıyla pazarlama yapan Gevalia adlı kahve şirketinin, bu haber üzerine iyi bir pazarlama şansı bulduğunu yazdı. Kahve şirketi, beklenmedik askeri ziyaretçilerle karşı karşıya kalan herkese ücretsiz kahve paketleri göndereceğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.