Yüksek yargı polemiği mahalleyi böldü

Yüksek yargı polemiği mahalleyi böldü
Bir süredir devam eden yüksek yargı polemiği muhafazakar camiayı ikiye böldü. Bir kesim Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan desteğini sürdürürken diğer kesim de eleştirilerin dozu arttı.

Yüksek yargının tepe isimlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gezisine katılmasının yankıları sürüyor. Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş hükümet sözcüsü olarak pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı “Yüksek yargı Cumhurbaşkanına bağlı” sözlerinden geri adım atarken gazeteci Ahmet Taşgetiren ise kuvvetler ayrılığına dikkat çekerek, yargının “Cumhurbaşkanı’na bağlı” şeklindeki değerlendirmeleri doğru bulmadığını kaydetti.

TAŞGETİREN: DOĞRU DEĞİL

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş gazetecilere yaptığı açıklamada, “yargı kurum ve kuruluşları nihayetinde Cumhurbaşkanlığı makamına bağlıdır” sözlerine açıklık getirerek, “Bağlı demem doğru olmadı” diye konuştu. Gazeteci Ahmet Taşgetiren ise Erkam Radyo’da gündemi değerlendirdiği programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüksek yargı mensuplarının seyahatlerine katılmasına ilişkin yaptığı “alışacaklar” ifadesini de doğru bulmadığını söyledi. Türkiye’de sistemin tepesinde Cumhurbaşkanı’nın olduğunu fakat kuvvetler ayrılığının esas olduğunu vurgulayan Ahmet Taşgetiren, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un hatasından dönmesinden ise memnuniyet duyduğunu ifade etti. 

KARAALİOĞLU: SAVUNULMASI GÜÇ BİR MANZARA

Karar gazetesinden Mustafa Karaalioğlu da yüksek yargı mensuplarının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile verdiği görüntünün savunulmasının zor olduğunu kaydettiği bugünkü makalesinde şu ifadelere yer verdi: “Esasen ne yüksek yargı başkanlarının Cumhurbaşkanı’nın himayesine ne de Cumhurbaşkanı’nın yargı temsilcileriyle fotoğrafa ihtiyacı vardır. İddia edildiği gibi arada yargının tarafsızlığına gölge düşürecek bir ilişki tesis edilmişse edilmiştir, bunu göstermek için Erdoğan’ın bir de tur tertiplemesine ihtiyaç yoktur. Tesis edilmemişse; bunun için de böyle bir sahneye lüzum duymayacaktır.

Ama ne derseniz deyin o fotoğraf verildiğinde bunun tartışılmasını, eleştirilmesini kabul etmeli ve hatta savunulması güç bir manzara olduğunu bilmelisiniz. Yargı başkanları ile Cumhurbaşkanı resmi törenlerde bir araya zaten gelmektedir, daha fazlası doğru olmamıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum