Tapınakta 40 yavru kaplan ölüsü bulundu!

Tapınakta 40 yavru kaplan ölüsü bulundu!
Tayland'da bulunan Budist tapınağında 40 ölü kaplan yavrusu bulundu.

Tayland'da faaliyette olan bir Budist tapınağının mutfağındaki derin dondurucuda 40 ölü kaplan yavrusu bulunması ülkeyi ayağa kaldırdı. Vahşi hayvan kaçakçılığı ve hayvanlara kötü muameleyle suçlanan Budist tapınağı bu vahşet  olayının yaşanmasının ardından kapatıldı.

TAPINAK KAPATILDI

Olay yerindeki gazetecilerin sosyal medyada paylaştıkları fotoğraflarda yan yana dizilmiş 40 ölü kaplan yavrusu görülüyor. Kanchanaburi'deki tapınak turistlerin yoğun olarak gittiği bir yer ancak operasyondan sonra tapınak operasyondan sonra kapatıldı.

Tayland Ulusal Parklar Müdürlüğü'nden Adisorn Nuchamdrong Reuters Haber Ajansına yaptığı açıklamada "Ölü yavruları dondurucularda saklamalarının bir nedeni olmalı ama ne için olduğunu ben de bilmiyorum" dedi.

160601081155_dead_tiger_cubs_624x351_getty_nocredit.jpg

HAYVANLARA AİT PARÇALAR

Tapınağa yapılan baskında yer alan Doğal Yaşam Dostları Vakfı'ndan Tom Taylor BBC'ye yaptığı açıklamada operasyonda başka hayvanlara ait parçalar da bulunduğunu belirtti.

Çeşitli kaplarda hayvan bağırsakları, ölü bir yaban domuzu ve hayvanlara ait farklı parçalar bulunduğu kaydedildi. Taylor tapınaktaki 137 canlı kaplandan 40'ına yetkililer tarafından el konulduğunu belirtti.

Vahşi hayvan kaçakçılığı ve hayvanlara kötü muamele iddialarının ortaya çıktığı 2001 yılından bu yana yetkililer tapınaktaki rahiplere karşı hukuk mücadelesi veriyor. Rahiplerse suçlamaları reddediyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.