Türkiye ve Almanya arasındaki her şey değişebilir

Türkiye ve Almanya arasındaki her şey değişebilir
Tüm Türkiye'nin ve Almanya'da yaşayan gurbetçilerin gözü kulağı Almanya Parlementosu'ndaki bugün yapılacak oylamaya çevrildi.

Almanya Parlamentosu, bugün 1915 olaylarını ‘Ermeni soykırımı’ olarak tanıyan bir tasarıyı oylayacak.

Almanya’dan çıkacak olası bir ‘soykırım’ kararı, Türkiye ile Almanya arasında ciddi bir krize yol açacak.

2005’te Almanya Federal Meclisi’nde benzer bir önerge kabul edilmiş ancak Ermenistan-Türkiye diyaloğunun zedelenmemesi için “soykırım” kavramı kullanılmamıştı. Tasarının onaylanması durumunda ilk olarak Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun Ankara’ya çağrılabileceği belirtiliyor. Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak Almanya’ya nota verilmesi gündeme gelebilir.

TÜRKİYE, ALMANYA'YI UYARDI!

Türkiye'den Cumhurbaşkanı Erdoğan oylama öncesi mevkidaşı Merkel ile telefonda görüşüp "Almanya sağduyulu yaklaşım sergilemeli dedi". Bu sabah havalimanında açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, kabul edilmesi durumunda Almanya ile ilişkilerin zedeleneceğini ama bunun olmasını istemediklerini söyledi. 

DERS PROGRAMINA GİRECEK

Tasarı, ‘Ermeni soykırımının’ Almanya’da orta öğretim ve yüksek öğretimde ders programına yerleştirilmesi, bu yönde sivil toplum çalışmaları yürütülmesi gibi unsurları içeriyor.

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, oylamada 'fire' beklenmediğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.