İşte Hulusi Akar’ın Nusaybin ziyaretinin asıl nedeni

İşte Hulusi Akar’ın Nusaybin ziyaretinin asıl nedeni
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Şırnak ve Mardin Nusaybin’e neden gitti? PKK’ya yönelik operasyonların devam ettiği bölgelere Kuvvet komutanlarıyla birlikte dün gerçekleştirilen Akar'ın ziyaretinin detayları belli oldu.

Komutanlar, PKK’lı teröristlerle mücadele edenaskerlerle birlikte yemek yiyip sohbetetti. Komutanların Efes 2016 tatbikatına katıldıktan sonra yaptıkları kritik ziyaretin perde arkasında, iki yerleşim merkezinde yürütülen operasyonlara ilişkin ayrıntılı bilgi almanın yanı sıra bölge genelinde kırsalda terör örgütü PKK’ya yönelik kapsamlı operasyonlarla ilgili hazırlıklar olduğu öğrenildi. Orgeneral Hulusi Akar ve beraberindekiler bu çerçevede kırsal alanda teröristlere karşı mücadele eden birliklerin komutanları ve emniyet müdürleriyle bir araya geldi.

BAŞARIDA UYUM ÖNEMLİ

Terörle mücadeleye katılan birliklere moral motivasyon amacını da taşıyan bu ziyarette, kırsalda yürütülecek operasyonların planlanmasının yanı sıra güvenlik güçlerinin öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması konuşuldu, sızmaların en aza indirgenmesi için sınır hatlarının güvenliği ele alındı. TSK ve Emniyet güçlerinin bölgede yürüttükleri müşterek operasyonların başarıya ulaşmasında uyumlu çalışmanın önemine dikkat çekilerek, bu anlayışın kırsalda yürütülecek çalışmalarda da devamına vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.