Başbakan Yıldırım:"Samimiyet sorunu var"

Başbakan Yıldırım:"Samimiyet sorunu var"
Başbakan Binali Yıldırım il başkanları toplantısında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım  il başkanları toplantısında açıklamalarda bulunarak,"Bu anayasayı artık değiştirme zamanıdır. Bu anayasayı herkes değiştirmek istediğini söylüyor ama kimse bunu değiştirme çabası içerisine girmiyor. Demek ki bir samimiyet sorunu var." dedi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

AK Parti bu günlere milletin dediğinden bir an olsun uzaklaşmayarak geldi. Vatandaşına hizmet yapmazsan vatandaş sana dersini verir. Kaldırı atar bir kenara. AK Parti'nin bugün buralara gelmesinin nedeni, millet ne derse yaparım millete karşı duranlara karşı da itibar etmem. İşte Ak Parti bu şekilde bu günlere geldi. Artık millet iradesinin zamanı. Milletin önüne gidip millete danışmayanın artık bu ülkede yeri yok. Millet ne ise sen de o olacaksın. Milletin içinden gelen milletin evlatlarıyla AK Parti bu günlere geldi. 

Milletten başka güç vehmedilen başka kim olursa olsun bu millete ihanettir. Artık eski düzen yok. Eski çamlar bardak oldu. Biz yol yaptık okul yaptıu hastane yaptık. Bunları yapmak da bir lütuf değildi. Herkesin daha fazla refahtan pay alması için uğraştık. 

ESKİ ÇAMLAR BARDAK OLDU

Milletten başka güç vehmedilen başka kim olursa olsun bu millete ihanettir. Artık eski düzen yok. Eski çamlar bardak oldu. Biz yol yaptık okul yaptıu hastane yaptık. Bunları yapmak da bir lütuf değildi. Herkesin daha fazla refahtan pay alması için uğraştık. 

Vatandaş kendisi başkanını seçsin dedik. Anayasa değişikliğini yaptık. Bu değişiklik de Türk anayasa tarihinde dönüm noktasıdır. Artık millet kendi cumhurbaşkanını kendisi seçecek. 22 milyonun oyunu alan cumhurbaşkanı da ben bir işe karışmam demek gbi bir durumu olabilir mi. AK Parti'nin önündeki en önemli görev yeni anayasa ve sistemin yolunu açmaz zamanıdır.

"SAMİMİYET SORUNU VAR"

Bu anayasayı artık değiştirme zamanıdır. Bu anayasayı herkes değiştirmek istediğini söylüyor ama kimse bunu değiştirme çabası içerisine girmiyor. Demek ki bir samimiyet sorunu var.

Bu güzel memleketimizi torunlarımıza bırakırken bir hoş seda ile bırakarak teslim etmek hepimizin temel amacı olmalıdır. Sorunları çözen parti AK Parti yeni anayasayı da yapacak, başkanlık sistemini de bu ülkeye getirecektir. İstiyoruz ki bu onura diğer siyasi parti liderleri de ortak olsun. Ama günün sonunda baktık ki bunların niyeti başka. Daha fazla beklemek de bu ülkeye fazla. Bir anayasa mutlaka bu Meclis'in gündemine getirilecek. Ondan sonra karar meclisindir. Biz üzerimize düşeni yapacağız.

SİYASETİN ÖDEVİ SORUN ÇÖZMEKTİR

Diyelim ki olmadı. Adres yine belli: Millet. Siyasetin çözüm üretemediği yerlerde çare millettir sandıktır. Milletin de işi gücü var vatandaşı da sürekli seçimlerle rahatsız etmemeliyiz. Siyasetin ödevi sorun çözmektir.

EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZ ZAMANDIR

En değerli varlığımız vakittir. Para ne zaman olsa bulunur ama bir dakikanın bile bizim için önemi var. Çok vaktimiz var derken benim kafamda diğer seçim var. Bu arkadaşların arasında 25 yıl veya 65 yaş var. Zaman anlayışımız farklı. Artık arkadaşlar toplantıları vaktinde yapmaya alışacaksınız. Türkiye'nin her köşesinden geldiniz. Memeleketimizin o güzel huylu insanlarının selamlarını getirdiniz.

İZMİRLİLER İLERİ GÖRÜŞLÜ

Ana muhalefet partisinin lideri İzmir Başbakan çıkaracak diye dolaştı durdu. İzmirlilere teşekkür ederim onu haklı çıkardıkları için. İzmir beni neden belediye başkanı seçmedi diye sorabilirsiniz. Çünkü İzmirliler ileri görüşlü.

TERÖRÜ DEVLET İLE MİLLET ARASINDAN ÇIKARACAĞIZ

Siz bir hükümet programı müzakere edilirken o yüce mecliste olmayacaksınız da ne zaman olacaksınız?

Pazar günü güven oylaması yaptık. 65. hükümet kuruluşunda en hızlı kurulan hükümet olarak tarihe geçti. Genel başkanlığımız açıklanır açıklanmaz doğru Diyarbakır'a geçtik. Orada toplu açılışlar yaptık. Terör konusunda yapılacak çalışmalarla ilgili düşüncelerimizi açıkladık. 40 yılı aşkın bir süredir başımızı ağrıtan büyük bir bela ile karşı karşıyayız. Terör işi milli bir iş değil. Terör meselesi vatandaşımızı birbirine düşürmeye çalışan profesyonel bir örgüt. Bu örgütün de Kürtlük diye bir derdi yok. Milletimiz bunu iyi bilsin. Bu kanlı terör örgütünü millet ile devlet arasından çıkaracağız. Bu terör örgütünün sırtını sıvazlayanlar zaman gelecek bu milletin yüzüne balamayacak. 

OPERASYONLARIN BİTMESİ İÇİN ÜÇ ŞART VAR.

Terör operasyonlarının bitmesi için 3 şart var. PKK ne zaman silahını birakırsa. Güvenlik güçlerimize kalleşçe saldırmazsa. Vatandaşlarımız gece gündüz rahatça, hiçbir güvenlik problemi yaşamayıncaya kadar operasyonlarımız devam edecekler. Bu terör unsurlaru silahları gömüp üzerine beton dökene kadar operasyonlar kararlılıkla devam edecek. 

YATIRIMLARA AĞIRLIK VERECEĞİZ.

Ramazan'da bitin teşkilatlarımızın kapsamlı programlar yapmasını hepinizden istiyorum. Bu konuda teşkilatıma ve partime güveniyorum.

65. Hükümet ondan önceki bütün hükümetlerin milletimize verdiği her sözün harfiyen arkasındadır bundan emin olmanızı istiyorum. Üreten yatırım yapan iş ve aş oluşturan bir hükümet olacağız. Yatırımlara ağırlık vereceğiz. Yatırım yapmak isteyenlerin önüne turkuaz halı sereceğiz. Gereksiz kaynakların önüne geçeceğiz. Verimsiz yatırımların değil verimli yatırımların önünü açacağız. Kısacası önümüzde zorlu bir süreç var.

ALMANYA GERÇEK BİR DOSTLUK TESTİNDEN GEÇİYOR

Bugün Almanya'da bir oylama yapılacak. 1915 olaylarında akıllarınca bizi sorumlu tutmaya çalışıyorlar. Dost bilinen ülkeler iç siyasette çaresizliğe düşünce acaba dikkatleri nasıl dağıtırız diye böyle garip işlerin içerisine girebiliyorlar. Almanya gerçek bir dostluk testinden geçiyor bunun sonucunu hep birlikte göreceğiz. Eski defterleri karıştırırsak en son bize sıra gelir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.