Tasarıda Türk'ün de imzası var!

Tasarıda Türk'ün de imzası var!
Almanya Parlamentosu'nda bugün oylanan 1915 olayları sözde Ermeni Soykırımı olarak tanıyan tasarı kabul edildi. Skandal kararda Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir'in de imzası bulunuyor.

Almanya Parlamentosu'nda bugün oylanan 1915 olayları sözde Ermeni Soykırımı olarak tanıyan tasarı kabul edildi. Skandal kararda Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir'in de imzası bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın konu ile ilgili bütün uyarılarına rağmen Alman Parlamentosu tasarıyı kabul etti. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, skandal karara imza atan Cem Özdemir için “kendi halkının yüzüne nasıl bakacaksın” dedi.

Skandal tasarıda imzası olan Türk

Almanya'daki Ermeni iddiaları tasarısının destekçilerinden Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, 15 yıl önceki makalesinde, "1915 ve 1895'te yaşanan olayların ele alınma yeri ne Washington ne de Paris ve Berlin'dir" demişti.

Alman Federal Meclisi'nde bugün oylanan ve kabul edilen 1915 olaylarına ilişkin tasarıya destek veren Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, 2001'de kaleme aldığı, "Boğaziçi'nde uzun yol-Bir Ermeni tasarısına karşı sebepler" başlıklı makalesi "Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesinde yayınlanmıştı. Yazısında, Fransız Meclisi'nin benzer bir karar tasarısını kabul ettiğini hatırlatan Özdemir, "Alman Federal Meclisi'ndeki meslektaşlarıma Fransız örneğini izlemelerini tavsiye etmem. 1915 yılında ve daha öncesinde 1895 yılında yaşanan korkunç olayların ele alınma yeri ne Washington, ne de Paris ve Berlin'dir" ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk,"Bir hainin ruh dünyasının en güzel delili"
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye düşmanlarının birleşerek eylem yaptığı Almanya Federal Meclisi'nin önünde sözde soykırım yasa tasarısı ile ilgili A Haber'e değerlendirmelerde bulundu. Sözde soykırın yasa tasarısının savunucusu Çerkes asıllı Alman milletvekili Cem Özdemir'in davranışlarını için Çerkes tarihinin yüz karası olan bir hain psikolojisi görüyoruz" dedi.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.