Almanya'ya Ankara'dan İlk tepki

Almanya'ya Ankara'dan İlk tepki
Ak Parti'den Almanya'da oylanan ve onaylanan sözde ermeni yasa tasarı için Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş bir değerlendirmede bulundu.Kurtulmuş, "Bu karar bizim için yok hükmündedir." dedi.

AK Parti Grubu'nun, Almanya'nın 1915 olaylarını soykırım olarak tanımasını ortak bildiriyle kınamak için Meclis'e teklif vereceği öğrenildi. TBMM Almanya'ya karşı ortak bildiri yayınlamaya hazırlanıyor.

Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, " Çarpıtılmış mesnetsiz iddiaların kabıulu tarihi hata. Bu karar bizim için yok hükmündedir. Bu karara her platformda gereken cevabı veririz. "dedi.

Almanya Federal Meclisi Bundestag'ın, 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendiren tasarıyı onaylaması ile ilgili olarak Twitter nesabından, "Almanya Parlamentosu'nun "çarpıtılmış ve mesnetsiz" bir takım iddiaları "soykırım" olarak kabullenmesi tarihi bir hatadır. Almanya Parlamentosu'nun bu tasarıyı kabul etmesi Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk ilişkisine yakışan bir karar değildir. Türkiye için bu karar yok hükmündedir. Bu mesele siyasetçilerin ya da parlamentoların değil, bilim adamlarının ve tarihçilerin neticeye kavuşturması gereken bir meseledir. Türkiye olarak bu karara her platformda gereken cevabı elbette vereceğiz" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum