Tasarıya tek ret oyu veren vekil konuştu

Tasarıya tek ret oyu veren vekil konuştu
Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısının oylamasında tek ret oyunu veren CDU Milletvekili Bettina Kudla, önemli açıklamalar yaptı.

Alman Federal Meclisi'nde, 1915 olaylarıyla ilgili  Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısının oylamasında tek ret oyunu veren  Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Milletvekili Bettina Kudla, Almanya  dışındaki ülkelerde tarihi değerlendirmelerde bulunmanın Alman meclisinin görevi  olmadığını belirtti. 

ALMANYA'NIN GÖREVİ DEĞİL

Mecliste yapılan oylamada neden ret oyu verdiği konusunda kişisel  internet sitesinden yazılı açıklama yapan Kudla, "Diğer ülkelerdeki olaylarla  ilgili tarihi değerlendirmelerde bulunmak, Alman Federal Meclisi'nin görevi  değildir. Tarihi olayların değerlendirilmesi söz konusu ülkelerin, bu durumda da  Türkiye Cumhuriyeti'nin sorumluluğundadır. Söz konusu karar tasarısı, anılan  soykırım değerlendirmelerine, örneğin tarihçileri kaynak göstermemektedir."  ifadelerini kullandı.

İLİŞKİLER ZEDELENECEK

Mecliste kabul edilen kararın ne gibi siyasi ve maddi sonuçlar  doğuracağının da bilinmediğini ifade eden Kudla, "Türkiye Cumhuriyeti ile olan  ilişkiler bu kararla zedelenecektir. AB ile Türkiye arasındaki sığınmacılarla  ilgili anlaşmanın uygulanması da zora girecektir. Bu, ilticacılarla sığınmacılar  konusundaAvrupa'da ortak çözümlerin zor bulunması sebebiyle de üzücü bir durum.  Türkiye Cumhuriyeti ile sığınmacılar konusunda varılan anlaşmanın bozulması  durumunda büyük insani sorunların yanı sıra Almanya için daha da fazla masraf  ortaya çıkacaktır." görüşüne yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum