HDP'li adayın kızı şehri karıştırdı

HDP'li adayın kızı şehri karıştırdı
Çanakkale'de HDP'den 1. sıra milletvekili adayı olan Özlem Ergun Açanal'ın kızı , Çanakkale Belediyesi'de işe başlayınca, sosyal medya ve belediye meclisinde tartışmalara sebep oldu.

Çanakkale'de 25. dönem milletvekili seçimlerinde HDP'den 1. sıra milletvekili adayı olan Özlem Ergun Açanal'ın kızı Setenay Suyüç'ün Çanakkale Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nde işe alınması sosyal medya ve belediye meclisinde tartışmalara sebep oldu. 

Çanakkale Belediyesi Meclisi toplantısında konuyu gündeme taşıyan Ak Parti Grup Başkanvekili Av. Tülay Ömercioğlu, kendisini bir şehit ailesinin aradığını belirterek, "Bu kadar şehit varken, şehit ailesi varken başkanımız burada çalışmaya değer bir tane şehit yakını bulamadı mı? Sosyal medya üzerinde konuyla ilgili 1 günde 6 bin paylaşım yapıldı. HDP Çanakkale 1. sıra milletvekili adayının çocuğu işe alınmış. Çanakkaleli vatandaşlarımızın tepkisi var. Ama ben vatandaşlarımızın tepkisini değil, sadece şehit ailesinin tepkisini burada dile getiriyorum” diye konuştu.

Çanakkale Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nde işe başlayan Setenay Suyüç'üneğitim durumu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise "18 yaşını geçmiş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir kişinin aile geçmişini araştırmak ve bu konuda bir hüküm vermek benim insanı ve siyasi anlayışıma zıttır. Bu kişi Çanakkale Milli Piyango AnadoluLisesi mezunu, daha sonra GalatasarayÜniversitesi Fransızca eğitim dilinde, Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü mezunu. Galatasaray Üniversitesi Öğrenci Konseyi Genel Sekreterliği görevi yapmış. Çanakkale Belediyesi Voleybol Takımı'nda 2. ligdeyken oynamış. Dans ve müzik yarışmalarında dereceleri var. Çanakkaleli bir genç kızımız. Ben bu kişiyi onun kızı, bunun kızı diye işe almadım. Öyle olsaydı kendi partimden birinin kızını işe alırdım. Ama ben bu niteliklerinden dolayı, özellikle 2 dil bilen, yetişmiş genç bir insanı benimle beraber ve özel kalemle beraber proje üretmesi, hizmet üretmesi için istihdam ettim. Bu belediyede AKP’li, MHP’li çalışmaktadır. CHP’li çoğunlukla çalışmaktadır. Yunanlı çalışmaktadır. Bu belediyede hiç kimsenin dini ve siyasi inancına bakılmaz. Benim için esas olan kişidir" diye konuştu. Mecliste zaman zaman Tülay Ömercioğlu ile CHP'li meclis üyeleri arasında tartışmalar yaşandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum