Yıldırım ve Aliyev'den ortak Almanya mesajı

Yıldırım ve Aliyev'den ortak Almanya mesajı
Başbakan Binali Yıldırım ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev düzenledikleri ortak basın toplantısında Almanya Federal Meclisi'nin almış olduğu kararı çok sert bir şekilde eleştirdiler.

Başbakan olduktan sonra ikinci resmi ziyaretini Azerbaycan'a gerçekleştiren Başbakan Binali Yıldırım burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhamAliyev ile ortak basın toplantısıdüzenledi.Liderlerin gündeminde Dün Almanya'nın 1915 olayları ile ilgili verdiği skandal karar vardı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Almanya'nın verdiği kararı kınayarak, 'Almanya tarihi bir yalana imza atmıştır. Biz her zaman olduğu gibi Türkiye'nin yanındayız. verilen karar bizim için bir anlam ifade etmiyor' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ise, 3.5 milyon Türk'ün yaşadığı Almanya'nın böyle bir karar vermesinin büyük bir talihsizlik olduğunu belirterek Almanya'nın yarattığı bu tahribatı giderecek adımlar atmasını beklediklerini dile getirdi. Uluslararası toplumun Azerbaycan ve Türkiye konusunda çifte standart uyguladığını söyleyen Başbakan, Avrupa ülkelerinin neden Hocalı Katliamı'na sesiz kaldığını sordu. İşte liderlerin konuşmalarından  satır başları...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev:

Almanya Parlamentosu'nun vermiş olduğu soykırım kararını kınıyoruz. Almanya'nın verdiği kararın hiç bir manası yoktur. Biz bunu ciddiye almıyoruz. Bu kararı alanlar tarihi bir yalana imza atmıştır. Azerbaycan her zaman olduğu gibi Türkiye'nin yanındadır. Biz ancak Türkiye ile beraber güçlü olabiliriz. Biz gücümüzü birleştiriyoruz, birlikte projeler yapıyoruz. Bugün tekrar bu projelerimizi değerlendirdik. Verdiğimiz sözler yaptığımız projeler hem bizi hem de bölgeyi geliştiriyor. Birliğimiz güçlendireceğiz. Türkiye bugün küresel bir güçtür. Türkiye'nin gücü bizim gücümüzdür. Sizin sevinçlerinize kendi sevinçlerimiz gibi seviniyoruz. 

Başbakan Binali Yıldırım:

Azerbaycan'ı bu sefer Başbakan olarak ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Azerbaycan ve Türkiye arasında bir hukuk oluştu. Yeni hükümet kurulduğunda ilk ziyaret Azerbaycan'a gerçekleştirilir. Bu geleneğin ötesinde farklı bir anlam da taşıyor. Bizim hukukumuz kardeşlik hukukuna dayanıyor.

ALİYEV TÜRK HALKININ GÖNLÜNE TAHT KURDU

Azerbaycan-Türkiye ilişkileri geçen 25 yıl içerisinde her alanda gelişim gösterdi. Ticaret, yatırım, siyasi anlamda birçok mesafe katettik. Sayın Aliyev Ankara'daki saldırı sonrası hemen ziyarete gelmesi ile gönlümüzde taht kurdu. Gerçek kardeşliğin ne olduğunu tüm dünyaya gösterdiler. Bakü'ye ben ilk 2003 yılında gelmiştim. Bugün baktığımızda Bakü bambaşka bir hale geldi. Bu şehri bu hale siz getirdiniz bunun için çok teşekkür ediyoruz.

ULUSLARARASI TOPLUM ÇİFTE STANDARTI BIRAKMALI

Azerbaycan'ın dostu bizim dostumuz, düşmanı bizim düşmanımızdır. Ermenistan'ın yaptıklarına artık dur deme zamanı gelmiştir. Türkiye olarak bunun sıkı takipçisiyiz. Uluslararası toplum çifte standartalarından vazgeçmelidir. Azeri toprakları ne zaman geri verilirse o zaman bu mesele çözülmüş olur. 

ALMANYA TARİHİ BİR YALANA İMZA ATTI

Dün Almanya'da tarihi bir yalana imza atıldı. Biz tarihin tarihçilere bırakılması gerektiğine inanıyoruz. Tarihçilerin bile ortak karara varamadığı bir konuda Almanya Meclisi'nin böyle bir karar alması büyük bir talihsizliktir. Türkiye-Alman ilişkileri ciddi derecede zarar görmüştür. Almanya'da 3.5 milyona yakın orada yaşayan vatandaşımız var. Bu karar onlarda da çok ciddi anlamada hayal kırıklığı oluşturdu. Almanya'nın bu tahribatı giderecek kararları vermesini bekliyoruz.Avrupa ülkeleri neden Hocalı katliamını gündemine almıyor, neden sessiz kalınıyorAzeri topraklarda yaşananların görünmemesi samimiyetsizliktir. Hocalı saldırısı da bir katliamdır, hem de yüz yıllık değil yakın tarihte yaşanmış bir katliamdır. Bunu neden görmüyorlar? Burada da bir çifte standart var. Almanya kendi tarihi ayıbını sıradanlaştırmak için böyle bir karar aldı. Eğer geçmişe bakacak olursa burada en çok Avrupa ülkelerinin hesap vermesi gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.