Ege ve Akdeniz'de yeni facialar

Ege ve Akdeniz'de yeni facialar
Libya açıklarında batan bir tekneden geriye kıyıya vurmuş 100'den fazla ceset kaldı.

Yunanistan'ın Girit Adası açıklarında en az 700 göçmeni taşıyan 25 - 30 metrelik bir tekne battı. Yunan sahil güvenlik ekipleri, şu ana kadar 340 kişi kurtardıklarını, dört göçmenin ise cesedine ulaşıldığını duyurdu.

Mısır ordusunun arama ve kurtarma merkezi ise, olay duyulur duyulmaz ekiplerinin bölgeye yardıma koştuklarını açıkladı. Yunan ve Mısır ekipleri halen bölgede arama yapıyor.

Büyük bir balıkçı teknesi olduğu belirtilen tekne, Girit Adası'nın 75 deniz mili güneyindeki uluslararası sularda yarım batmış olarak bulundu.

Yunan sahil güvenliği, tekneden sağ kurtulan 242 kişinin, kurtarma çalışmalarına katılan bir yük gemisiyle Türkiye'ye götürüleceğini açıkladı.

Libya'da boş bir bot bulundu

Libya donanması ise, göçmenleri taşıyan bir botun ülke kıyılarında battığını duyurdu. Donanma sözcüsü, en az 104 göçmenin cesedini sudan çıkardıklarını açıkladı. Bazı cesetlerin kıyıya vurduğu bölgede ölü sayısının artmasından ciddi şekilde endişe ediliyor.

Perşembe günü su üstünde boş bir bot bulduklarını belirten Libya sahil güvenlik ekipleri, felaketin çarşamba günü gerçekleşmiş olabileceğini söyledi. Son bir haftada meydana gelen facialarda ölen göçmenlerin sayısı 1000'i aşmış durumda.

Göçmenlerin farklı güzergâh arayışı

Mart ayında Avrupa Birliği ile Türkiye arasında varılan göçmen anlaşması öncesinde, İzmir'in Dikili ilçesi ve Çanakkale'den yola çıkan göçmenler Yunan adalarına ulaşmaya çalışıyordu. Ancak anlaşmanın Ege Denizi'ndeki göçmen trafiğini durma noktasına getirmesi üzerine göçmenlerin Libya'dan İtalya'ya ulaşmak dahil farklı güzergahlârı denemeye başladığı belirtilmişti.

Hava şartlarının iyileşmesiyle birlikte daha fazla sayıda göçmenin Akdeniz'i geçerek Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalıştığı belirtiliyordu.

Birleşmiş Milletler, 2016'nın başından bu yana Akdeniz'i geçmeye çalışırken ölen göçmen sayısının 2 bin 500'ü aştığını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.