Cumhuriyet HDP'lilere tutuklama isteyen savcıyı hedef gösterdi

Cumhuriyet HDP'lilere tutuklama isteyen savcıyı hedef gösterdi
​Özellikle son dönemde paralele hizmet eden Cumhuriyet gazetesinde, iktidar medyasının paralelci ilan ettiği Mustafa Destici liderliğindeki BBP'yle ilgili dikkat çeken bir haber yer aldı. Cumhuriyet HDP'lilere tutuklama isteyen savcıyı hedef gösterdi...

Özellikle son dönemde paralele hizmet eden Cumhuriyet gazetesinde, iktidar medyasının paralelci ilan ettiği Mustafa Destici liderliğindeki BBP'yle ilgili dikkat çeken bir haber yer aldı. Cumhuriyet HDP'lilere tutuklama isteyen savcıyı hedef gösterdi... Cumhuriyet sürmanşetten verdiği haberde, Erzurum Horasan'da HDP'liler hakkında tutuklama isteyen savcı Muhammed Kutluhan Şenliler için "BBP'li" demeye getirdi.

Cumhuriyet "Aile mahkemesi" başlıklı haberinde "Erzurum Horasan'da Hakim ve Savcılar Kanunu'na aykırı olarak evli çift aynı mahkemede görev yapıyor" iddiasıyla, HDP'liler hakkında tutuklama istemi ve tutuklama kararından duyduğu rahatsızlığı ortaya koydu.

1-262.jpg

Sözde haberde "HDP'nin Horacan'da düzenlediği eylemlerin ardından yaşanan tutuklamalar bir hukuk skandalını ortaya çıkardı. Tutuklama isteyen savcı Muhammed Kutluhan Şenliler, tutuklama kararını veren ise eşi sulh ceza hakimi Tuğba Türker Şenliler'di" denildi.

Haberde ayrıca, Şenliler çiftinin nikah töreninden bir kare fotoğraf kullanılarak "SİYASİ BAĞLANTI DİKKAT ÇEKTİ: Savcı Şenliler, BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler'in oğlu. 2012 yılında evlenen çiftin nikah şahitleri ise BBP Genel Başkanı Mustafa Destici" ifadelerine yer verildi.

İktidar medyasının "paralelci" ilan ettiği BBP'nin, HDP ile kolkola giren paralele hizmet eden Cumhuriyet gazetesi tarafından "HDP'lileri tutukladılar" gerekçesiyle hedefe oturtulması dikkat çekti. Sosyal medyada basının BBP ile ilgili yazdıkları konusunda "BBP kuş mu deve mi karar verin" yorumları yapılıyor.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.