Başbakan Binali Yıldırım'dan büyükelçi gafı

Başbakan Binali Yıldırım'dan büyükelçi gafı
Başbakan Binali Yıldırım'ın Alman Federal Meclisi'nin sözde 'soykırım' kararını kabul etmesiyle birlikte yaptığı açıklama ve tutumları Yeniçağ Gazetesi böyle değerlendirdi.

Gazteninin okuyucularına "Soykırım iftirasına düşük profilli tavır" başlıklığıyla duyurduğu haberde, Başbakan Yıldırım'ın, Almanya'nın sözde 'soykırım' kararını kabulü üzerine yaptığı açıklamaları, sergilediği tutumu ve sorunlara hakim olmakta zorlandığı yönünde eleştirildi.

İşte Yeniçağ Gazetesi'nin yayınlamış olduğu haberi..

Koltuktan uzaklaştırılan Ahmet Davutoğlu'nun yerine "düşük profilli başbakan" tanımı yapıldıktan sonra getirilen Binali Yıldırım, ilk önemli sınavında güven vermedi.

Yıldırım'ın, Azerbaycan'a giderken Almanya Federal  Meclisi'nde kabul edilen Ermeni soykırım iftirasına yönelik sorulara yanıt verdiği sırada Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nun ülkeye döndüğünden haberi olmadığı ortaya çıktı.

"HATALI BİR KARAR"

AKP iktidarı, asırlık Ermeni soykırım yalanını tanıyan diğer ülkelere yaptığı gibi Almanya'ya karşı da tavrını "düşük profilli", "ipe un sererek Türk kamuoyunu yatıştırmayı" amaçlar gibi yine "kararı yok hükmünde sayıp kınamak, elçimizi geri çağırmak" şeklinde gösterdi.

Ermeni soykırım yalanıyla Türkiye'nin başına örülmeye çalışılan plana karşı siyaset geliştiremeyen, "Her karar için yok hükmünde" diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışan AKP iktidarı, Almanya Federal Meclisi'nin oylaması sonrası da aynı sıradan refleksi gösterdi. Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün Ankara'da Osmanlı Halk Pazarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "Bu karar hatalı bir karardır. Bizim geçmişimizde yüz kızartacak, başımızı öne eğdirecek hiç bir olay yoktur. Alman Parlamentosu'nun sözde Ermeni soykırımını kabul etmesi asla ve asla Türkiye'nin kabul edeceği bir şey değildir. Tabii ki karar metnini kapsamıyla gördükten sonra atılacak adımları atmakta bir saniye bile tereddüt etmeyiz."

HABERİ GEÇ OLDU

Başbakan'ın, dün Azerbaycan'a hareket etmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında bir skandal yaşandı. Yıldırım, önceki akşam saat 19.00'da Dışişleri Bakanlığı'nın talimatı üzerine istişarelerde bulunmak üzere İstanbul'a gelen, dönüşü tüm haber kanalları tarafından canlı yayımlanan Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ile ilgili, "Büyükelçiyi geri çağırdık bugün gelecek" dedi. Başbakan, daha sonra kendisine iletilen bir not üzerine, "Bir düzeltme yapmak istiyorum. Büyükelçimiz dün gelmiş" diye konuştu. Almanların bu kararına karşı gereken tavır neyse yerine getirileceğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu: "Almanya ile Türkiye ilişkileri gerçek anlamda zedelenmiştir. Şartlar ne olursa olsun, biz dostlarımızla, müttefiklerimizle ilişkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz."

Bu arada Yıldırım, önceki günkü, "Anayasa ne söylerse söylesin, cumhurbaşkanımızın fiili olarak siyasi sorumluluğu doğmuştur" sözlerinin çarpıtıldığını öne sürdü. Yıldırım, "Anayasa 'cumhurbaşkanı sorumsuzdur' dese de yapılan anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanının halk tarafından doğrudan seçilmesiyle doğal olarak siyasi sorumluluğu doğmuştur" dedi.

Yeniçağ Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.