Başbakan Binali Yıldırım: 'Kim dost kim düşman belli oldu'

Başbakan Binali Yıldırım: 'Kim dost kim düşman belli oldu'
Başbakan Binali Yıldırım, Almanya'da kabul edilen sözde soykırım tasarısına göndermede bulunarak, 'Kim dost kim düşman belli oldu. Bu karar Türkiye ile Almanya ilişkilerini zedelemiştir' dedi.

Erzincan'daki Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 1915 olaylarıyla' ilgili Almanya Parlamentosu'nun aldığı kararı eleştirerek, "Kimin dost, kimin dost olmadığını bugünlerde çok iyi görüyoruz. Almanya'da bir karar çıktı. Alman Parlamentosu bir yalana imza attı, yalana. O yalan ne? 100 yıl önce her yerde yaşanan bir göç olayını bugün önümüze bugün soykırım diye getirmeye çalışanlar şıunu iyi bilmelidir ki Türkiye tarihiyle de milletiyle de gurur duyuyor" dedi.

İşte Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Biz Erzincan'la, sizinle gurur duyuyoruz. Gözün aydın Erzincan, gönlün aydın, ekmeğini yiyen suyunu içen b,r evladın Türkiye'nin sorumluluğunu aldı. Bana verdiğiniz herşey için size teşekkür ediyorum. Huzurunuzda söz veriyorum size ve aziz milletime layık olmaktan başka hiçbir davam yoktur. Her zaman kararlılıkla bu terörü sizlerin duası ve desteğiyle yok etmek için yemin ettik. Erzincan'ın gösterdği muhabbete teşekkür etmek için bugün aranızdayım. Allah sizden ve milletimizden razı olsun.

ERZİNCAN CANDIR, 24 AYAR İNSANDIR

Erzincan'ın bütün kadınlarını gençlerini sevgiyle selamlıyorum. Erzincan candır, Erzincan 24 ayar insandır. Erzincan benim şehrim, birliğin ve beraberliğin şehridir. Türkiye'ye hizmet etmekten, Erzincan'lı olmaktan büyük bir gurur duyuyorum.Toplu açılış törenimizin Erzincan'ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Yeni görevimle birlikte, doğduğum bu topraklara, mert insanların yaşadığı bu toprraklarda sizlerle buluşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Erzincanspor'umuza da başarılar diliyorum.

AKP'DEKİ DEĞİŞİM, BAYRAK DEĞİŞİMİDİR

AKP'de görev değişimi sadece bayrak değişimidir. Görevi devraldığım Ahmet Davutoğlu kardeşimize de buradan teşekkür ediyorum. Kongremizi de yaptık, genel başkanımızı seçtik. Sayın Cumhurbaşkanı tarafından görevlendirmemle beraber hemen ertesi günü hükümetimizin Bakanlar Kurulu'nu Cumhurbaşkanı'na sundum ve aynı gün hükümet programını Meclis'te okudum. Çarşamba günü Türkiye sevdalısı AKP'nin kurucusu liderimizin başkanlığında ilk bakanlar kurulunu topladık. Cuma günü Anadolu'nun Güneydoğu'nun en büyük havalimanını açmak için Diyarbakır'a gittik. Kalleş ve katil terör örgütünün 16 vatandaşımızı katlettiği Tanışık köyünü ziyaret ettik, acılarını paylaştık. İstanbul'da geldik fetihin 563. yılını coşkulu bir şekilde kutladık. İşte kongreyle onun arkasındaki bir haftadan bahsediyorum. Bu ülkede haftalarca bakanlar kurulu toplanamıyordu. İşte 65. hükümet en kısa sürede kurulup güven oyu alan bir hükümet. Soyadımız gibi iş yaparız evelallah. Daha sonra İzmir'e gittim. İzmir'in bizim için bir anlamı var. İzmir'de Başbakanlık görevini üstlendikten sonra ilk ziyaretimi oradaki hemşehrilerimle birlikte olarak gerçekleştirdim. İlk ziyaretimizi Kıbrıs'a yaptık. Ardından can Azerbeycan'a gittik. Türk milletinin selamını götürdük. İşte şimdi buradayım, işte şimdi evimdeyim.

188 ESERİMİZ HEMŞEHRİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

Biz gittiğimiz yere eli boş gitmeyiz, hele hele atayurduna eli boş gelinir mi? Bugün 188 eseri hemşehrilerimize kazandırdık, onun için karşınızdayız. Bu hizmet ve eserlerin bittiğini düşünmeyin. Daha nice nice hizmetleri sizlerin duası ve desteğiyle yaparız. Bize sizin desteğiniz olduğu sürece karada da havada da durmak yok. Biz sadece yaradanın önünde eğiliriz. Bugün 200 milyonu geçen 188 eserin açılışını yapıyoruz. Yaptığımız bu eserler sizlere hayırlı uğurlu olsun. Altyapı eserlerini 2 yılda tamamladık. Bugüne kadar Türkiye'nin heryerine pek çok hizmeti kazandırmanın gururunu yaşadım. Ancak bugün farklı bir mutlulukyaşıyorum. Çünkü memleketimde canlarımın arasındayım. Türkiye'nin başbakanıyım ama her şeyden de önemlisi Erzincanlıyım. İşimiz hizmet, gücümüz millet.

GÜÇLÜ ERZİNCAN, GÜÇLÜ TÜRKİYE

Eğitim alanında 13 tane yeni eseri Erzincan'a kazandırdık. 2 yeni lisenin az önce açılışını gittim yaptım. Kız İmam Hatip lisesi çok güzel olmuş, tam da sizlere layık olmuş. Hayırlı uğurlu olsun. 1 ilköğretim, 5 anaokul 200 yataklı yurt, 20 daireli lojman... daha neler neler. Elbette her ilçemiz kıymetli ama bugün Refahiye ve İliç devlet hastanesinin açılışını yapıyoruz. Mimar Sinan mahalallesinde 224 daireli polis lojmanı yaptık. Polislerimiz, askerlerimiz, korucumuz bu ay yıldızlı bayrağın bekçisidir. Birliğimizin, kardeşliğimizin teminatıdır. Eğitim binaları, spor sahası, jeotermal yaşam merkezi, sosyal tesis ve asfaltlama işleri... Erzincan'ımızı daha güzel bir şehir yapacak eserleri birer birer şehrimize kazandırıyoruz. Durmadan güçlü Erzincan'ı güçlü Türkiye'yi birlikte inşaa ediyoruz. 

YOLLARI BÖLDÜK, GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRDİK

Küresel krizlerde durmak yok hizmete, yatırıma devam diyerek ülkemizi krizlerden koruyarak istikrarın decam edişi için 14 yıldır çalışan bir AKP iktidarı var.  Bir günde Türkiye'nin fakirleştiğini, yazar kasaların havada uçuğutuğunu hatırlıyorsuznu. İşte ozaman Afyon'da yükselen bir ses vardı. O ses Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının sesiydi. 14 boyunca çalıştık, ekonomisini geliştirdik, yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Ekmeğimizi böleriz Türkiye'yi böldürmeyiz.

IMF'nin elinde el pençe duran Türkiye'den, IMF'e borç veren bir Türkiye var. Altyapısı yetersiz Türkiye'den 3 milyon kardeşini misafir eden bir Türkiye var. Türkiye'ye yakışan da budur.

EN UZUN TÜNELİ YAPIYORUZ

İşimiz bitmedi. Körprülerle viyadüklerle Fırat'a kem vurduk. Şimdi Türkiye'nin en uzun tünelini yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Geçit vermeyen KOP Dağı'nı deliyoruz, Erzurum'la Bayburt'u komşu yapıyoruz.  Erzincan'ı Elazığ'a Malatya'ya Diyarbakır'a bağlıyoruz. Yeterki siz herzaman coşkuyla bizim yanımızda olun.

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

İlk görevi aldığımda dedim ki milleitm rahat olsun, bu terörü gündemden çıkaracağız. Bu yolda ilerliyoruz. Operasyonlarımız teröristlerin kayıtsız şartsız bütün sliahlarımızı teslim edene kadar devam edecek. Polisimiz ve sivillerimiz güvende olana kadar mücadelemiz artarak devam edecek. Kürt vatandaşlarımızın bir sorunu yok, sorun PKK, sorun terrör sorunudur. Siyasi uzantılarına söyleyeceğim söz şudur; Türkiye tek devlet tek bayrak ve tek millet olarak ilelebet yoluna devam edecek. Bizi bu yoldan kimse döndüremez.

TÜRKİYE TARİHİYLE DE GURUR DUYUYOR

Kimin dost, kimin dost olmadığını bugünlerde çok iyi görüyoruz. Almanya'da bir karar çıktı. Alman Parlamentosu bir yalana imza attı, yalana. O yalan ne? 100 yıl önce. 1.Dünya Savaşı şartlarında, her ülkede, her yerde yaşanan bir göç olayını bugün önümüze bugün soykırım diye getirmeye çalışanlar şıunu iyi bilmelidir ki Türkiye tarihiyle de milletiyle de gurur duyuyor. Eski defterleri açarsak, eski hesaplara bakarsak herkes şunu iyi bilsin ki o defterlerde en az kaydı bulunan Türkiye'dir, en az hesabı olan Türkiye'dir. Daha dün Avrupa'nın göbeğinde on binlerce Boşnak kardeşlerimizi katledenler karşısında ağzını açmayanlar, Hocalı Katliamı'nda Azeri kardeşlerimizi bir gecede yok edenler Ermenilerin hamilliğine soyunmuşlar. Kim ne yaparsa yapsın, bu kadar Almanya-Türkiye ilişkilerini zedelemiştir. Ümit ediyoruz ki yanlıştan kısa sürede dönülür.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ YENİ ANAYASA'DAN GEÇİYOR

Şimdi diyoruz ki artık Türkiye yeni bir anayasaya sahip olsun, darbeler kalıntısı anayasa Türkiye'nin işini görmüyor. Başkanlık sitemini de partlili cumhurbaşkanlığını da getirelim. Bu çelişkiyi ortadan kaldıralım. Erzincan şimdi yeni anayasa yolunu, başkanlık yolunu açmnaya hazır mısınız? Hayırlı uğurlu olsun. Türkiye'nin geleceği yeni Anayasa ve yönetim sisteminden geçiyor. Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında en önemli karardır. Milleitimizin yolunu da yapacağız gönlünü de yapacağız.

Ramazan'ınız mübarek olsun. 11 ayın sultanı Ramazan'ınız hayırlara vesile olsun. Ramazan'ı idrak edemeyen yoksullukla, yoklukla micadele eden din karşeşlerimizin kurtuluşuna vesile olsun diyorum. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum