Sadr'dan 'büyük ayaklanma' çağrısı

Sadr'dan 'büyük ayaklanma' çağrısı
Irak'ta halka 'büyük ayaklanma' çağrısı yapan Şii lider Sadr, ülkedeki mevcut durumun giderek kötüye gittiğini vurguladı.

Irak'ta Şii lider Mukteda es-Sadr "büyük halk ayaklanması" çağrısı yaptı.

Sadr, yaptığı yazılı açıklamada, Irak'taki mevcut durumun giderek kötüleştiğine işaret ederek,"Irak'ta halihazırdaki durum hayra alamet değil. Özellikle bize eğilimi olanların gösterilere katılımdan uzak durması yaralı Irak'a yönelik derin ve büyük üzüntümü artırdı." ifadelerini kullandı.

Şii lider açıklamasını şu şekilde tamamladı: "Terörist DAEŞ ve hükümetteki yolsuzluk yapan DAEŞ'çilere karşı büyük halk ayaklanmasını bekliyoruz. Seçim halkındır ve bu halkın elbet bir gün ayaklanması gerekir."

Sadr'a bağlı Ahrar Grubu üyesi Galip ez-Zamili de Şii liderin söz konusu tutumunun reformların gecikmesinden kaynaklandığını belirterek, "Sadr, Irak genelindeki gelişmeleri sık sık takip ediyor. Ülkedeki durum güven verici değil." diye konuştu.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, geçen yıl ağustos ayında ülkedeki yolsuzluklarla mücadele edilmesi için bir dizi reform hamlesi yapacağını açıklamıştı.

İbadi, reformları kapsamında İran'a yakınlığı ve mezhepçi politikalarıyla bilinen eski Başbakan Nuri el-Maliki'yi Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı görevinden azletse de devlet kurumlarına yayılan yolsuzluklarla mücadelede geciktiği yönünde eleştirilere maruz kalıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum