Londra Belediye Başkanı'ndan Müslümanlık çıkışı

Londra Belediye Başkanı'ndan Müslümanlık çıkışı
Guardian için bir yazı kaleme alan Londra Belediye Başkanı Sadık Han, müslümanların Ramazan'ı iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

İngiltere'nin başkenti Londra'da seçimleri kazanarak kentin "İlk Müslüman Belediye Başkanı" sıfatını alan Pakistan asıllı Sadık Han, İngiliz basını için bir yazı kaleme aldı.

Ramazan'ın kardeşlik ve merhamet ayı olduğuna vurgu yapan Han, "Eğer Müslümanlar hakkındaki tek fikriniz​ haberlerde gördükleriniz ise ve eğer hiç Müslüman arkadaşınız yoksa, İslam'ın ne kadar mükemmel olduğunu görebilmek için Ramazan bir fırsat" ifadelerini kullandı.

Han'ın yazısından öne çıkanlar şöyle;

RAMAZAN MÜKEMMEL BİR FIRSAT

Hepimiz farklı kişiliklere sahibiz, ben Londralıyım, babayım ve evladım, ve sahip olduğum bu makam sadece konuşmak için değil. Ancak Ramazan'ın gelmesiyle şunun idrakine vardım; bu, dinimiz hakkında oluşturulan gizemi kırmak ve tüm toplumla önemli değerleri yaşayabilmek için harika bir fırsat, ben de bu yüzden Müslümanım. Özellikle de, İslam hakkındaki tek fikri, televizyondan seyrettiği haberlerden oluşan ve hiç Müslüman arkadaşı olmayan insanlar için.

MÜSLÜMAN OLMAYANLARI İFTARA DAVET EDİN

Bunun en güzel yolu ise, gayrimüslimleri iftar yemeklerimize davet edip, onlarla vakit geçirmek. Ve bunun, korkulacak, ya da garipsenmeyecek bir şey olduğunu anlatmak.

Ben, Müslüman olmayan insanlara neden oruç tuttuğumu anlatamayacağım bir zamanda yetiştim. Ancak şimdi, Londra gibi bir metropolde, her fikre ve deneyime açık olan bu büyük şehirde, insanların Ramazan'ı bildiğinin farkındayım. İş yerinizde, çevrenizde bu ayı oruçlu geçiren birileri muhakkak vardır. Onlara bir dakikanızı ayırıp "Nasılsın" demek bu kadar zor olmamalı.

SADIK HAN KİMDİR?

Londra'nın Müslüman belediye başkanı Sadık Han, Pakistan asıllı bir otobüs şoförünün oğlu olarak dünyaya geldi. Londra'nın banliyösünde, gelir düzeyi düşük bir bölgede büyüdü. Kariyerine avukat olarak başlayan ve daha sonra politikaya atılan Han, 2005'te İşçi Partisi'nden milletvekili seçildi. Hem Müslüman, hem de beyaz olmayan biri olarak Londra belediye başkanı seçilmesi sebebiyle de dünyanın gündemine oturdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum