Ankara Gar katliamının sorumlusu öldürüldü

Ankara Gar katliamının sorumlusu öldürüldü
Ankara Garı önündeki canlı bomba saldırısıyla ilgili aranan IŞİD sorumlusu Deniz Büyükçelebi’nin Suriye’de bir öldürüldüğü bildirildi.

Ankara’daki Gar patlaması soruşturması kapsamında aranan IŞİD sorumlusu Deniz Büyükçelebi’nin, Suriye’deki bombardıman sırasında öldüğü ortaya çıktı. Büyükçelebi’nin Suriye’de yaşayan eşi Ş.B. Nizip’e geldikten sonra polise verdiği ifadede eşinin iki ay önce öldüğünü söyledi. Büyükçelebi’nin bir dönem IŞİD sözde sınır emiri İlhami Balı’nın yardımcısı olduğu, Karkamış’ın karşısındaki bölgenin sorumlusu olduğu belirtiliyordu. 

Yakalama kararı var

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, IŞİD hücrelerine yönelik takip çalışmalarına devam eden Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü ile bağlantılı çok sayıda dosyadan dolayı aranan Deniz Büyükçelebi’nin eşinin memleketi Nizip’e geldiğini tespit etti. Bunun üzerine geçen perşembe gözaltına alınan Ş.B. ifadesinde eşi Deniz Büyükçelebi’nin iki ay önce Suriye’de koalisyon güçleri tarafından gerçekleştirilen bombardıman sırasında öldüğünü açıkladı. 

2002’de Deniz Büyükçelebi ile evlenen ve ardından eşiyle yasa dışı biçimde Suriye’ye kaçan Ş.B. kocasının ölümü sonrasında yine yasa dışı yollardan Nizip’e geldiğini anlattı. 

Polisin, Ş.B.’nin verdiği bilgilere karşın IŞİD içinde Ebu Enes kod adını kullanan Büyükçelebi ile ilgili çalışmalarına devam ettiği öğrenildi. Ankara’daki Gar katliamını gerçekleştiren grupla bağlantısı tespit edilen ve hakkında yakalama kararı çıkartılan Büyükçelebi, bir dönem IŞİD’in sözde sınır emiri olarak görev yapan İlhami Balı’nın yardımcısıydı. Sınıra gelen IŞİD sempatizanlarının Kaçak yollardan sınırın karşısına geçirmekle görevli olan Büyükçelebi aynı zamanda Gaziantep bölgesine gelen IŞİD’çileri karşılıyor ve barınmalarını sağlıyordu. 

Zamanla Balı’nın yardımcılığına yükselen ve eşiyle 2015’te Suriye’ye kaçan Büyükçelebi bir daha Türkiye’de görülmedi. Deniz Büyükçelebi, Balı’yla birlikte son anda yakalanmaktan kurtulmuştu. Balı’nın örgüt tarafından başarısız bulunarak Rakka’ya çekilmesi sonrasında Büyükçelebi, bir süre Gaziantep’in Karkamış ilçesinin Suriye tarafındaki bölgenin sorumlusu olarak görev yaptığı belirtiliyordu.

Gaziantep’te operasyon

Gaziantep’in Nizip ilçesinde, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara ve 1 Mayıs 2016’da Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan bombalı saldırının planlayıcısı ve faili olan Yunus Durmaz ile irtibatlı olduğu tespit edilen bir kişi de gözaltına alındı. Zanlı, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.