Vezneciler'deki saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı

Vezneciler'deki saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı
İstanbul Vezneciler'de hainler tarafından düzenlenen terörist saldırının şok detayları ortaya çıkmaya başladı.

İstanbul Beyazıt'ta Vezneciler metrobüs durağında meydana gelen patlamayla ilgili olarak hainlerin yaptıkları terörist saldırının detayları günyüzüne çıkmaya başladı. Beyazıt Vezneciler’de görev yerine giden çevik kuvvet polislerini taşıyan araçlara bombalı araçla yapılan saldırıda 6’sı polis 11 kişi şehit oldu. 3’ü ağır 36 kişi yaralandı.Patlamadan geriye savaş yerini andıran bir görüntü ile gencecik insanların yarım bırakılan hayatları kaldı. 

DEMİR BİLYELERLE DESTEKLEMİŞLER

Sabah saatlerinde Türkiye’yi yasa boğan hain saldırıda kullanılan aracın kiralık olduğu ve uzaktan kumanda ile patlatıldığı belirlendi. Can kaybını daha da artırmak için bombanın bilyelerle desteklendiği ortaya çıktı 

Hain saldırı sonrası bomba imha uzmanları ve olay yeri inceleme ekipleri bölgede delil incelemesi yürüttü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın saldırıya ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi  Salihoğlu ve Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan’ın da aralarında bulunduğu 7 savcı olay yerine gitti. Soruşturma dosyası, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’ndan HASAN Yılmaz’a verildi. 

KİRALIK OTOMOBİL KULLANILMIŞ

İlk belirlemelere göre saldırıda kiralık bir otomobilin kullanıldığı, düzeneğin de uzaktan kumandayla patlatıldığı belirlenirken, polis saldırıya yönelik soruşturmada 4 kişiyi gözaltına aldı. Teröristlerin can kaybını artırmak için bombayı bilyelerle destekledikleri anlaşıldı. Saldırıda kullanılan otomobilden geriye sadece motor kısmından bir parçanın kaldığı belirlendi. 

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum