İşte PKK'nın asıl hedefi

İşte PKK'nın asıl hedefi
Bölücü terör örgütü PKK'nın Erzincan üzerinden Karadeniz'e sızarak Ege'ye yönelme planı deşifre oldu.

Doğu ve Güneydoğu'da güvenlik güçlerinin kararlı operasyonları ile hezimete uğrayan terör örgütüPKK'nın, hem lojistik destek sağlamak hem de güvenlik güçlerinin dikkatini dağıtmak için başlattığı girişimler sonuçsuz kaldı.

Son günlerde ağır kayıplar veren terör örgütü toparlanabilmek için yeni bir planı devreye soktu. Bu kapsamda sarp kayalıklar ve yeşil arazisiyle kolayca kamufle olmayı planladıkları Karadeniz'e yönelen PKK'nın bu stratejisi de çöktü. 3'erli, 6'şarlı gruplar halinde Karadeniz'e ulaşmaya çalışan çok sayıda terörist Erzincan- Giresun hattında etkisiz hale getirildi. Dünkü operasyonda da 1 terörist öldürüldü. 

Zaman zaman yasadışı sol örgütler TİKKO ve DHKP-C ile işbirliği yapan PKK'nın bu işbirliği de işe yaramadı. Geçen pazar günü Gümüşhane'nin Torul ilçesinde 2 askerin şehit olduğu terör eylemini gerçekleştiren terör örgütü PKK'ya karşı geniş çaplı operasyon başlatılmıştı.

Gümüşhane AK Parti Milletvekili Cihan Pektaş, "PKK terör örgütü Doğu ve Güneydoğu'da çok fazla darbe yediği için askerin dikkatini kuzeye çekmek istiyor. Burada çok fazla tutunamazlar. Taban desteği hiç yok" dedi.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.