Kalın'dan çok önemli açıklamalar

Kalın'dan çok önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İşte o konuşmadan satır başları:
Teröristlerin Ramazan sabahı bu saldırıları gerçekleştirmesi onların karakterlerini de ortaya koyuyor. PKK'nın kimin maşası olduğu da çok açık şekilde görülmektedir. 

AVRUPA VE ABD'YE ÇAĞRI

Bugün terörü kınayıp bize destek mesajı açıklayan dostlarımız acaba Avrupa'daki terörü nasıl görüyor. Avrupa'daki çifte standartın iki yüzlülüğün biran önce bitmesini diliyoruz. Amerika'ya da bir çağrı yapmak istiyoruz gerçekten teröre karşıysanız PKK'nın uzantıları ile olan ilişkilerinizi bir an önce sonlandırmalısınız. Dün bir Amerikan vatandaşı DAEŞ terör örgütüne katılmak için yakalandı ve 12 yıl hapse mahküm edildi. Demek ki terörle mücadele söz konusu olunca gereken adımlar atılabiliyor. Biz Türkiye için de bu hassasiyetin devreye sokulmasını istiyoruz. 

CUMHURBAŞKANI ABD'YE GİDİYOR

Sayın Cumhurbaşkanımızın 3 ülkeyi kapsayan bir Afrika ziyareti oldu. Bu ziyaretler devam edecek. Bu ülelerde Türkiye'ye gösterilen ilgi çok fazla. Somali'de çok güzel bir büyükelçilik yapıldı. Bütün Somaliler oraya gıpta ile bakıyorlar. Ziyaretimizin hemen sonrasında Muhammed Ali'nin vefat haberi geldi. Muhammed Ali hepimizde güzel izler bırakan bir insandır. Allah Rahmet eylesin. Sayın Cumhurbaşkanımız ABD'de Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılacak. Onun akşamında orada müslüman temsilcileri ile bir iftar yemeğimiz olacak

ALMANYA'NIN KİRLİ TARİHİ BİZİM TARİHİMİZ KİRLETEMEZ

Almanya'nın verdiği soykırım kararını bir kez daha kınıyoruz. Gerçeklerle ilgili olmayan bu kararı kesinlikle tanımıyoruz. Onların kirli tarihinin bizim tarihimizi kirletmesine asla izin vermeyiz. Biz gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz. Berlin Büyükelçimiz istişareler için şu an Ankara'da. Almanya Hükümetinin de parlamento kararının bağlacı olmadığını söylemesini bekliyoruz

SORU-CEVAP

Almanya için Türkiye tepki olarak hangi adımları atacak? İstanbul saldırısının sorumlusu belli oldu mu?

Almanya için şuan bir çalışma yapılıyor. Bir eylem planı hazırlanıyor. Bu hazırlanan plan Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Bu durumda sizlere de bilgilendireceğiz. Almanya'nın İncirlik'te müstakil bir üs kurma talebi yok. Sadece İncirlik üssünü kullanmak istiyorlar ki zaten şu anda kullanıyorlar. Belki buradaki personelin artırımı ile ilgili bir trafik olabilir. Burada ayrı müstakil bir üs kurulması söz konusu değil.
Saldırıda bütün işaretler PKK'yı gösteriyor.

DAEŞ'in ünüformaları Antakya'da dikiliyor iddiası

Bu gayri ciddi haberi biz de gördük. Habere baktığınızda ısmarlama bir algı operasyonu olduğu görülüyor.

Dokunulmazlıkların kaldırılması

Cumhurbaşkanımız kendisine verilen yasal süreyi kullandı. Zaten bu süreç bizim Afrika ziyaretimize denk geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'in diploması ile ilgili iddialar

Cumhurbaşkanımızın diplomasının neden gündeme getirildiği ortada. Biz bu konuda daha öncede açıklama yaptık. Biz diplomayı yayınladık, internette bulunabilir. Bunun üstüne geçen hafta sayın rektör de bir açıklama yaptı. Aslı astarı olmayan bir iddia bu. Burada dert başka. Erdoğan karşıtlığı ile prim yapmaya çalışıyorlar.

Kılıçdaroğlu'nun PKK'lı itirafları

Olayın kendisi çok açık. Hala Türkiye'de bu cümleler kurulabiliyorsa bunun takdirini millete bırakmak lazım. terör konusunda hükümeti eleştirirken diğer tarafta böyle açıklamalar yapması elbette abesle iştigaldir. Milletimiz terörle mücadele konusunda kimin nerede olduğunu gayet net görüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum