Kalın'dan Avrupa'ya terör eleştirisi

Kalın'dan Avrupa'ya terör eleştirisi
Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,dün İstanbul bugün Midyat'ta gerçekleştirilen terör saldırıları sonrası PKK'ya kınama mesajı vermek dışında hiç bir şey yapmayan ülkelere çağrıda bulundu.  Avrupa ve ABD'nin terör konusunda takındığı iki yüzlü tavrı eleştiren Kalın,"Bize taziye mesajı veren ülkelere sormak istiyorum Avrupalı dostlarımız bu PKK terör örgütünün kaç tane paravan örgüte sahip olduğunu biliyorlar mı? Çifte standardın ikiyüzlülüğün son bulması gerekiyor. Bize destek mesajı atıp PKK'nn uzantısı ile ilişki kurmaktan vazgeçmeleri gerekmektedir. Türkiye'ye terörle mücadele konusunda zaaf yaratabilecek birtakım tavsiye ve telkinlerde bulunmak yerine, Avrupalı dostlarımızın terörle mücadele konusunda tavizsiz bir şekilde Türkiye'nin yanında durması gerekir" dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

Teröristlerin Ramazan sabahı bu saldırıları gerçekleştirmesi onların karakterlerini de ortaya koyuyor. PKK'nın kimin maşası olduğu da çok açık şekilde görülmektedir. 

AVRUPA VE ABD'YE ÇAĞRI

Bugün basit şekilde  PKK terörünü kınayıp bize destek mesajı açıklayan Avrupalı dostlarımız acaba, Avrupa'nın genelinde PKK'nın kaç tane paravan örgütü olduğunu biliyorlar mı? Biz bunları biliyoruz. Detaylı raporlar şeklinde Avrupalı dostlarımıza iletiyoruz. Her defasında hukukun üstünlüğü gibi değişik gerekçeler konuyor. Kendi teröristlerine karşı mücadele söz konusu olduğunda Avrupa'nın ne tür tedbirler aldığını açık bir şekilde gördük. Bu çifte standardın, iki yüzlülüğün artık son bulması gerekiyor.  Amerika'ya da bir çağrı yapmak istiyoruz gerçekten teröre karşıysanız PKK'nın uzantıları ile olan ilişkilerinizi bir an önce sonlandırmalısınız. Dün bir Amerikan vatandaşı DAEŞ terör örgütüne katılmak için yakalandı ve 12 yıl hapse mahküm edildi. Demek ki terörle mücadele söz konusu olunca gereken adımlar atılabiliyor. Biz Türkiye için de bu hassasiyetin devreye sokulmasını istiyoruz. 

CUMHURBAŞKANI ABD'YE GİDİYOR

Sayın Cumhurbaşkanımızın 3 ülkeyi kapsayan bir Afrika ziyareti oldu. Bu ziyaretler devam edecek. Bu ülelerde Türkiye'ye gösterilen ilgi çok fazla. Somali'de çok güzel bir büyükelçilik yapıldı. Bütün Somaliler oraya gıpta ile bakıyorlar. Ziyaretimizin hemen sonrasında Muhammed Ali'nin vefat haberi geldi. Muhammed Ali hepimizde güzel izler bırakan bir insandır. Allah Rahmet eylesin. Sayın Cumhurbaşkanımız ABD'de Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılacak. Onun akşamında orada Müslüman temsilcileri ile bir iftar yemeğimiz olacak

ALMANYA'NIN KİRLİ TARİHİ BİZİM TARİHİMİZ KİRLETEMEZ

Almanya'nın verdiği soykırım kararını bir kez daha kınıyoruz. Gerçeklerle ilgili olmayan bu kararı kesinlikle tanımıyoruz. Onların kirli tarihinin bizim tarihimizi kirletmesine asla izin vermeyiz. Biz gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz. Berlin Büyükelçimiz istişareler için şu an Ankara'da. Almanya Hükümetinin de parlamento kararının bağlacı olmadığını söylemesini bekliyoruz

SORU-CEVAP

Almanya için Türkiye tepki olarak hangi adımları atacak? 

Almanya için şuan bir çalışma yapılıyor. Bir eylem planı hazırlanıyor. Bu hazırlanan plan Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Bu durumda sizlere de bilgilendireceğiz. Almanya'nın İncirlik'te müstakil bir üs kurma talebi yok. Sadece İncirlik üssünü kullanmak istiyorlar ki zaten şu anda kullanıyorlar. Belki buradaki personelin artırımı ile ilgili bir trafik olabilir. Burada ayrı müstakil bir üs kurulması söz konusu değil.

DAEŞ'in ünüformaları Antakya'da dikiliyor iddiası

Bu gayri ciddi haberi biz de gördük. Habere baktığınızda ısmarlama bir algı operasyonu olduğu görülüyor.

Dokunulmazlıkların kaldırılması

Cumhurbaşkanımız kendisine verilen yasal süreyi kullandı. Zaten bu süreç bizim Afrika ziyaretimize denk geldi. Bu sürenin planlı olduğu noktasındaki haberler tamamen spekülatif haberlerdir.

Hatay'a düşen mermiler

Hatay'a düşen mermilerle ilgili gereken her türlü tedbiri alıyoruz. Bu güne kadar 3 binden fazla DAEŞ hedefini vurduk ve bin 400 den fazla DAEŞ militanını da etkisiz hale getirdik. Bundan sonra da  gereken mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'in diploması ile ilgili iddialar

Cumhurbaşkanımızın diplomasının neden gündeme getirildiği ortada. Biz bu konuda daha öncede açıklama yaptık. Biz diplomayı yayınladık, internette bulunabilir. Bunun üstüne geçen hafta sayın rektör de biz açıklama yaptı. Aslı astarı olmayan bir iddia bu. Burada dert başka. Erdoğan karşıtlığı ile prim yapmaya çalışıyorlar

Kılıçdaroğlu'nun PKK'lı itirafları

Olayın kendisi çok açık. Hala Türkiye'de bu cümleler kurulabiliyorsa bunun takdirini millete bırakmak lazım. terör konusunda hükümeti eleştirirken diğer tarafta böyle açıklamalar yapması elbette abesle iştigaldir. Milletimiz terörle mücadele konusunda kimin nerede olduğunu gayet net görüyor.

Hakan Fidan'la ilgili iddialar

Sayın Hakan Fidan görevinin başındadır. Bu tür haberlerin çıkmasındaki amaç hakan Fidan'ı yıpratma amaçlıdır. Bu tür yalan yanlış haberlerle kendilerince Hakan Fidan'ı yıpratmaya çalışıyorlar. Başarılı olamayacaklar. 

Münbiç operasyonu

Münbiç'in DAEŞ'den temizlenmesi bizi de rahatlatacaktır. YPG güçlerinin buraya katılma konusuna gelirsek. Bizim başından beri söylediğimiz YPG'liler Münbiç'in içine girmeyecek. Biz süreci takip ediyoruz. Bizim YPG konusundaki tavrımız nettir ve herhangi bir geri dönüş söz konusu değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum