Vezneciler'de bombalı aracı bakın kim bırakmış!

Vezneciler'de bombalı aracı bakın kim bırakmış!
İstanbul'un Fatih ilçesinin Vezneciler semtinde yaşanan bombalı araç saldırısını bakın kim bırakmış. İşte alçak saldırının detayları..

Otoparka günler önce bırakıldığı anlaşılan aracı, olay yerine başörtülü ve güneş gözlüklü bir kadının götürüp patlattığı belirlendi.

İstanbul’un Fatih İlçesi Vezneciler semtindeki hain saldırıya ilişkin soruşturma devam ederken, İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat ekipleri, saldırıdaki bilinmeyenleri ortaya çıkarmak için çok yönlü soruşturma yürütüyor. 6 polisin, 5 sivil vatandaşın yaşamını yitirdiği, 36 kişinin de yaralandığı katliamda kullanılan otomobilin izine HABERTÜRK ulaştı. Çevredeki güvenlik ve MOBESE kameralarını inceleyen polis, katliamın canlı bomba saldırısı olduğunu belirledi.

ARAÇ BAĞCILAR'DA SATILDI

Soruşturma çerçevesinde ilk incelemelere göre, “34 LRK 76” plakalı gri renkli Renault Clio marka otomobil, ilk sahibi tarafından Bağcılar’da bir galeriye satılması için bırakıldı. Galerici satışı gerçekleştirdi. Otomobili satın alan kişi, “korsan taksicilik” yapacağını söyleyen başka bir kişiye aracı kiraladı. Polis, işlemlerle ilgili 4 kişiyi gözaltına aldı. Aracı kiralayan kişiyi tespit etmek için iz süren polis, öncelikle otomobili kimlerin kullandığını geriye dönük olarak takibe aldı.

OTOPARKA İLK GİRİŞ 29 MAYIS...

1 kilometre mesafedeki bir otoparka günler önce bırakıldığı anlaşılan otomobilin, patlamanın olduğu salı sabahı olay yerine genç bir kadın tarafından bırakıldığı belirlendi. Plakası tespit edilen otomobilin izini süren polis ekipleri, aracın patlama yerine sadece 1 kilometre uzaklıkta bulunan bir otoparka bırakıldığını tespit etti. 29 Mayıs sabah saat 08.33’te otoparka giren otomobil, 2 Haziran saat 05.59’da ayrılmış, 72 TL ücret ödenmişti.

08.05’TE PARK EDİLMİŞ

Sürdürülen geri takibe göre, otomobil, 5 Haziran Pazar günü saat 11.15’te yine aynı otoparka götürüldü ve park edildi. Patlamanın olduğu gün yani 7 Haziran saat 06.42’de 36 TL park ücreti ödenerek otoparktan ayrılan otomobil, saat 08.05’te patladığı noktaya bırakıldı.

KADIN CANLI BOMBA

Polis otopark görevlisinin, aracı kullanan başörtülü kadına “Hayırdır, otomobili otoparkta mı unuttunuz?” diye sorduğunu, bunun üzerine genç kadının “Hayır bir işim vardı, o yüzden otoparkta kaldı” yanıtını verdiğini de tespit etti. Kamera kayıtlarından otomobilin yüklü olduğu ve arka koltuğunda da 2 büyük koli bulunduğu belirlendi.

PARÇALAR KADINA MI AİT?

Olay yerinde yapılan incelemelerde, sadece motor kısmı kalan otomobilin çevresinde genç bir kadına ait el ve vücut parçaları ile saçlar bulundu. “Parçalar bu kadına mı ait?” sorusuna yanıt arayan ekipler, vücut parçalarını incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Görüntülerden de başörtüsü ve güneş gözlüğü takan genç kadının park ettikten sonra araçtan ayrılmadığını belirlendi. Öncelikle otomobili kiralayan kişiyi tespite çalışan polis, kadına yardım eden kişiler olup olmadığını araştırıyor.

KİMLİĞİ BELİRSİZ CESET

Bu arada Adli Tıp Kurumu’nda 6’sı polis olmak üzere 10 kişinin kimlik bilgileri tespit edilirken, sivil olduğu bildirilen ve bir erkeğe ait cesedin kimliği ise henüz belli olmadı. Polis, parmak izi ve DNA üzerinden kimliği belirlemeye çalışıyor.

BURSA’DAKİ EYLEMDE DE TAK KILIFI  

Terör örgütü, başörtüsü takan bir eylemciyi Bursa’da da kullanmıştı. 28 Nisan günü Ulu Cami girişinde bombalı saldırı gerçekleştiren örgüt üyesi Eser Çali de kamufle olmak için başörtüsü takmıştı. Bursa’daki saldırıyı terör örgütüt PKK'nın taşeron örgütü TAK üstlenmişti.                 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.