Yerli otoya müthiş destek

Yerli otoya müthiş destek
Memur-Sen Başkan Yardımcısı Tonbul “Bakanlıkla protokol yaparak 1 milyon üyemizin otomobil alabilmesi için kampanya yapacağız” ifadesini kullandı.

Yerli otomobil çalışmaları devam ederken memurların, çatı örgütünden destek geldi. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, yerli otomobil projesinin kararlılıkla sürdürülmesi ve sonuca ulaştırılması gerektiğini söyledi.

Tonbul, “Yerli otomobil projesine tam destek verdiğimizi daha önce de açıklamıştık. Türk yapımı yerli otomobiller bundan birkaç sene sonra inşallah yollarda olacak. Sayın Bakana çağrıda bulunuyoruz. Yerli otomobillerin önü kesilmek isteniyor. Buna fırsat verilmemeli. Faiz lobisinin algı operasyonlarına karşı dikkatli olunmasını istiyoruz” dedi.

1 MİLYON HEDEFİNİ AŞARIZ

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı olan Tonbul, yerli otomobil üretilmeye başlandığında tüm şubelerine alacaklarını deklare ettiklerini ifade ederek “Sadece Enerji Bir-Sen değil tüm Memur-Sen ailesi olarak projenin arkasındayız. Seri üretim başladığı anda tüm il temsilciliklerimizle yerli otomobile bineceğiz inşallah. 950 bini aşkın üyemiz var. 2019 yılına kadar 1 milyon üye hedefimizi aşmış olacağız. Yerli otomobile destek noktasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile protokol yaparak, 1 milyon üyemize, yerli otomobil almalarına yönelik kampanyalar yapacağız” diye konuştu.

Ağanın parasını asgari ücretli ödemesin

Kayıp- kaçak bedelinin ödenmesine ilişkin öneride bulunan Tonbul, “İzmir’deki asgari ücretli Mardin’deki ağanın faturasını ödemesin. Şanlıurfa, Hakkarı, Mardin gibi şehirlerin kayıp kaçak bedelini vatandaş ödüyor. Mercedes’e binenin kayıp kaçak bedelini düşük gelirlinin ödemesi yanlış. Kaçak bedeli için vatandaşın dışında bir formül geliştirilmeli” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.