Savcı 8 milyon TL dolandırıldı

Savcı 8 milyon TL dolandırıldı
Ankara’da kendilerini polis olarak tanıtan ve emlak çetesini çökerteceklerini söyleyen dolandırıcılar emekli savcı Y.Ö'nün 8 milyon lirasını aldılar.

Ankara'da yasa dışı bir emlak şebekesinin çökertilmesi için  kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar yardım etmesi istenen 75 yaşındaki emekli savcının 8 milyon lira değerindeki ev ve arsalarını alarak dolandırdılar.

YASA DIŞI EMLAK ŞEBEKESİNİ ÇÖKERTECEĞİZ DİYEREK DOLANDIRDILAR

Ankara’da kendilerini polis olarak tanıtan ve emlak çetesini çökerteceklerini söyleyerek emekli savcı Y.Ö’nün 8 milyon lira değerindeki ev ve arsalarını sattırdıkları iddia edilen 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin 75 yaşındaki emekli savcıya Suriyeliler üzerine kayıtlı cep telefonlarını kullanarak ulaştıkları öğrenilirken, yaşlı kadını “yasa dışı satış yapan bir emlak çetesinin çökertilmesi için düzenlenen bir operasyona yardım etmesini istediklerini” belirterek dolandırdığı ortaya çıktı.

9 PARSEL ARSA VE 1 EV

Ankara’da kendilerini polis olarak tanıtarak 75 yaşındaki emekli savcı Y.Ö’yü dolandırdığı iddia edilen 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin piyasa değeri 8 milyon lirayı bulan ev ve arsaları yaşlı kadına sattırdıkları iddia edilirken, yaşlı kadını “yasadışı satış  yapan bir emlak çetesinin çökertilmesi için düzenlenen bir operasyona yardım etmesini istediklerini” söyleyerek dolandırdıkları öne sürüldü. Şebeke üyelerinin ev ve arsaları piyasa değerinin yarısına sattığı belirtilirken, emekli savcıyaGölbaşı’nda biri 8, diğeri 1 parsel olmak üzere toplam 9 parsel arsa ve bir evi sattırdıkları bildirildi. 

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Şüphelilerin, satılan evin parasını yaşlı kadına vermedikleri öğrenilirken, yaşlı kadına “operasyonun devam ettiğini ve yeni gözaltılar olacağını belirterek, parayı  Merkez Bankasına yatırdıklarını” söyledikleri belirtildi. Satılan ev ve arsalardan parasını alamayan kadının durumu bir süre sonra avukat arkadaşına anlattığı ve daha sonrasında da polise olayla ilgili başvuruda bulundukları dile getirildi. Polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla menkul ve gayrimenkullerin satılmasına aracılık eden veya bunları değerinin altında satın alan 8 kişi operasyonla gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 6’sı emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, satışa aracılık ettiği belirlenen emlakçı M.T. ile kardeşi E.T, adliyeye sevk edildi.

Şebekenin elebaşısı olduğu tespit edilen kişinin, firari olduğu ve yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.