Fenerbahçe, Anadolu Efes karşısında seriyi 3-1'e getirdi

Fenerbahçe, Anadolu Efes karşısında seriyi 3-1'e getirdi
Spor Toto Basketbol Ligi play-off finalinin dördüncü maçında Fenerbahçe, Anadolu Efes'i 101-79 yendi ve seride 3-1 öne geçti.

Spor Toto Basketbol Ligi play-off finalinin dördüncü maçında Fenerbahçe, Anadolu Efes'i 101-79 yendi ve seride 3-1 öne geçti.

Son periyotta oyunun hakimiyetini tamamen eline geçiren Fenerbahçe, hem hücum hem de savunmada kötü oynayan Anadolu Efes karşısında salondan 101-79 galip ayrıldı ve seride 3-1'lik üstünlük sağladı.

Maçın en skorer oyuncuları, yirmi birer sayıyla Fenerbahçe'den Ali Muhammed ve Datome olurken, Anadolu Efes'te Saric 19 sayı üretti.

Serinin beşinci maçı 11 Haziran Cumartesi günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak. Karşılaşma saat 18.00'de başlayacak.

Obradovic: Oyuncularımı uyardım, sonra basketbol oynamaya başladık

Spor Toto Basketbol Ligi play-off finalinin dördüncü maçında Anadolu Efes'i 101-79 yenen Fenerbahçe'nin başantrenörü Zeljko Obradovic, kötü başladıkları maçı farklı kazanarak seride 3-1 öne geçtikleri için memnun olduğunu söyledi. 

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Obradovic, maça kötü başladıklarını ve hemen mola almak zorunda kaldığını belirterek, "Maça biraz heyecanlı başladık. 2-9'luk bir seri oldu ve mola aldım. Oyuncularımı uyardım, sonra basketbol oynamaya başladık ve maçı kazandık. Seride 3-1 öndeyiz. Anadolu Efes çok karakterli ve gururlu oyunculardan oluşan bir takım. Cumartesi akşamı bizi bir sürpriz bekliyor olabilir. O maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz." diye konuştu.

Çakı: 100 sayı görecek kadar kötü savunma yapmadık

Anadolu Efes Başantrenörü Ahmet Çakı, karşılaşmaya iyi başladıklarını ancak devamını getiremediklerini söyledi. 

Bazı oyuncuları diri tutmak için son bölüme saklamak istediğini anlatan Çakı, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe bugün evinde serideki en iyi maçını oynadı. İlk beş dakikalık bölümde hem hücumda hem savunmada doğruları yaptık. Bir önceki maçı son periyotta kaybettiğimiz için Heurtel ve Dunston gibi oyuncuları son çeyrekte diri tutmak adına ilk yarı sürelerini kısmaya karar verdim ama bu planımız tutmadı. Kenardan gelen oyuncularımız beklediğimiz katkıyı veremedi. Diebler bilindiği gibi sakatlıktan yeni döndü, Granger'a da iyi baskı yaptılar. Oyunun ritmini kaybettik. Son beş dakikada potamızda 18 sayı gördük. Kurguladığımız basketbolu oynamaya çalıştık. Bugün potamızda 100 sayı görecek kadar kötü savunma yapmadık. Fenerbahçe takım olarak iyiydi ve kaybettik. Oyuncularıma teşekkür ederim. Hepsi ellerinden gelenin en iyisini yaptı. Şimdi evimizdeki maçı kazanıp tekrar buraya gelmek istiyoruz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.