Avrupa Futbol Şampiyonası bugün başlıyor

Avrupa Futbol Şampiyonası bugün başlıyor
Fransa’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası, bugün başlıyor.

A Milli Takım’ın da mücadele edeceği Avrupa Futbol Şampiyonası’nın 15.’si, bugün Fransa’nın başkenti Paris’teki Stade de France’da oynanacak Fransa - Romanya mücadelesi ile başlayacak. Mücadele TRT 1’den naklen yayınlanacak.

EURO 2016’da mücadele edecek takımlar altı gruba ayrılırken, grubunu ilk iki sırada bitirenler adını bir üst tura yazdıracak. Öte yandan en iyi dört grup üçüncüsü de bir üst tura çıkacak. Son 16 takım arasındaki turlarda ise tek maç eleme usulü uygulanacak. Avrupa’nın en büyüğü ise, 10 Temmuz’da 80 bin kişilik Stade de France’da oynanacak final mücadelesi ile belli olacak.

MİLLİ HEYECAN YAŞANACAK

A Milli Takım, EURO 2016’da İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti’nin yer aldığı D Grubu’nda mücadele edecek. İlk maçını pazar günü Hırvatistan ile oynayacak Milliler, 17 Haziran Cuma günü 22.00’de İspanya karşısına çıkacak. Ay-yıldızlılar grup aşamasındaki son maçını ise 21 Haziran Salı günü saat 22.00’de Çek Cumhuriyeti ile oynayacak.

SEKİZ SENE SONRA İLK TURNUVA

A Milli Takım 2008 yılında Avusturya - İsviçre ortaklığında düzenlenen ve yarı final oynadığı Avrupa Şampiyonası’nın ardından ilk kez uluslararası bir turnuvada mücadele edecek. Milliler 2008’de Almanya ile yarı finalde karşılaşmış ve son dakikada kalesinde gördüğü golle 3-2 mağlup olarak finalin kapısından dönmüştü.

Ay-yıldızlı takım 2008 Avrupa Şampiyonası’nın ardından 2 Dünya Kupası ve 2 Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı elde edememişti.

CÜNEYT ÇAKIR DA SAHNE ALACAK

EURO 2016’da görev yapacak hakemler arasında son Dünya Kupası’nda da sahne alan ve yarı finali yöneten Cüneyt Çakır da yer alacak. Çakır’ın yöneteceği maçlarda Bahattin Duran ile Tarık Ongun yardımcı hakem, Hüseyin Göçek ile Barış Şimşek de ilave yardımcı hakem olarak görev yapacak. Mustafa Emre Eyisoy ise turnuvada yedek yardımcı hakem olarak bulunacak.

EURO 2016 Finalleri’nde, EURO 2012’de olduğu gibi her maçta hakem; 2 yardımcı hakem, dördüncü hakem ve 2 ilave yardımcı hakem olmak üzere toplam 6 hakem görev yapacak.

avrupa-sampiyonasi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.