Lale Kemal’in TSK rahatsızlığı

Lale Kemal’in TSK rahatsızlığı
FETÖ rataftarı Taraf eski Ankara temsilcisi Lale Kemal TSK’yla ilgili yapılacak yeni düzenlemelerden rahatsız oldu.

MGK tarafından terör örgütü olduğu tescillenen FETÖ’nün Yarına Bakış adlı bülteninde yazılar yazan Taraf eski Ankara Temsilcisi Lale Kemal, AK Parti’nin TSK ile ittifak kurduğu teziyle, yeni düzenlemelerde vesayetin artacağını iddia etti ve düzenlemelerin yapılmaması gerektiğini savundu.

Kemal’in TSK’yla ilgili yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Yasa tasarısı ile TSK, askeri vesayet dönemlerini bile mumla aratacak yasal yetkilerle donatılıyor. Şöyle ki, geçmişte Meclis’ten onay alınarak olağanüstü hal ilan edilirken yeni tasarı ile Bakanlar Kurulu kararı ile OHAL ilan edilebilecek, askere, terörle mücadele sırasında isnat edilen suçlara ancak askeri mahkemeler bakabilecek.

40 yıllık Franko diktatörlüğünün sonlandırılması yolundaki zorlu süreçte görev alan İspanya Savunma eski Bakanı Narcis Serra, “Demokratikleşme Sürecinde Ordu” adlı eserinde, “Siyasi partiler arasında, kendi duruşları için silahlı kuvvetlerin desteğini aramayacaklarına dair bir anlaşma da askeri reformların başlamasında bir ön koşuldur, zira yaranmaya çalışılan bir orduda reform yapmak zordur.” der. Bırakın orduda reform yapmayı, demokrasinin esamesi bile okunmuyor, askeri yeniden siyaseten güçlendiren adımlar atılıyor. Ve AKP’nin ordu ile kurduğu fiili ittifakın arkasına hem CHP hem de MHP takılmış gidiyor. MHP’den sonra CHP de, AKP’nin önayak olduğu ve askere yeni yasal zırh getiren yasa tasarısına onay vermezse şaşarım.Yasa tasarısı ile TSK, askeri vesayet dönemlerini bile mumla aratacak yasal yetkilerle donatılıyor. Şöyle ki, geçmişte Meclis’ten onay alınarak olağanüstü hal ilan edilirken yeni tasarı ile Bakanlar Kurulu kararı ile OHAL ilan edilebilecek, askere, terörle mücadele sırasında isnat edilen suçlara ancak askeri mahkemeler bakabilecek.

Narcis Serra, yine aynı eserinde, “…işlenen suçlarla ilgili sorumluluktan tamamen ya da kısmen kaçınıldığı ülkelerde, askeri yargı sistemi, içerideki güç kullanımına karşı dokunulmazlık ya da bir ölçüde koruma sağlaması için genellikle muhafaza edilmeye çalışılır” der.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.