CHP'li Belediyede 'sorgu odası'

CHP'li Belediyede 'sorgu odası'
Avcılar Belediyesi'nden maaşlarını alamadıkları için eylem yapan, Belediye-İş Sendikası'na üye oldukları için işlerinden olan işçiler eylem yaptı. İşçiler taşıdıkları pankartlarla Avcılar Belediyesi'nde sorgu odaları olduğunu iddia etti.

Yaklaşık 20 gün önce Avcılar'da eylem yapan Avcılar Belediyesi işçileri bugün ikinci bir eylemle seslerini duyurmak için yine meydanlardaydı. Maaşlarının yatmadığını iddia eden işçiler işi bırakarak CHP'li Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'ye seslerini duyurmak istemişti. Eylem yerine gelerek megafonu eline alan işçilere bağırıp, tehditler savuran Toprak, işçilerin sesini yükseltmesi üzerine meydandan apar topar ayrılmıştı.


Bu sabah tekrar haklarını aramak için bir araya gelen işçiler belediyeye bağlı Belediye-İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarılan 32 mesai arkadaşının işe geri alınmasını istedi. Kendilerini "Sabahın erken saatinde işe başlayan, işçi sağlığı ve tedbirlerinden mahrum, sağlık taraması yapılmayan, soyunma-giyinme yerleri olmayan, lavaboları bulunmayan ve maaşları sürekli geç ödenen" kişiler olarak tanımlayan işçiler, adaletsizliğin ortadan kalkmasını istediklerini söyledi.

Belediyede 'sorgu odası'
İşçiler taşıdıkları pankartlarla Avcılar Belediyesi'nde sorgu odaları olduğunu da iddia etti. Sorgu odalarında sorgulanarak kendilerine baskı uygulandığını söyleyen belediye işçileri, meydanlarda devamlı "emeğe saygılı" olduklarını iddia eden CHP'yi ve CHP'li Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'yi 'adaletli' olmaya çağırdı.

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum