Taraftara müjde! TT Arena'ya yıldız yağmuru..

Taraftara müjde! TT Arena'ya yıldız yağmuru..
Galatasaray'a forma sponsorluğu ile birlikte dikkatleri bir kez daha üzerine çeken BM Kalkınma Programı UNDP ile birlikte Türk Telekom Arena'ya yıldızlar yağacak...

Galatasaray Spor Kulübü ile BM Kalkınma Programı (UNDP) arasında Nisan 2016’da yoksulluğu sona erdirme odaklı küresel hedefler için iş birliği anlaşması imzalandı. UNDP Avrupa ve Bağımsız Ülkeler Topluluğu’ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cihan Sultanoğlu, yapılan anlaşmanın detaylarını ve hedeflerini anlattı.

Galatasaray Dergisi'nin 157. sayısına konuşan Cihan Sultanoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Birleşmiş Milletler’in küresel kalkınma ağı olan BM Kalkınma Programı (UNDP), insanlara bilgi, deneyim ve daha iyi bir yaşam kurmaları için kaynak ulaştıran ve değişimi savunan bir kuruluş. 177 ülke ve bölgede, çeşitli ortaklarıyla birlikte, toplumlara kendi buldukları çözümlerde yardımcı olarak, onların ulusal ve küresel kalkınma çabalarına destek veriyor. Dünya liderleri önümüzdeki 15 yıl içinde üç önemli işi başarmak için 17 küresel hedef üzerinde uzlaştı. Hedefler aşırı yoksulluğu sona erdirmek, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele ve iklim değişikliğini düzeltme üzerine."

"UNDP ile Galatasaray'ın ortak noktada buluşması, Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Ofisi’nin 2014 yılında Bratislava’dan İstanbul’a taşınmasıyla ortaya çıktı. Türkiye ve İstanbul yeni ortaklıklar kurmak için bizim gibi uluslararası kuruluşlara çok büyük fırsatlar sunuyor. Hem Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin hem de UNDP’nin kendi tanıtımını yapmak için aklımıza ilk gelen ortak Galatasaray oldu. İlk öneri UNDP’den geldi."

"Sayın Başkan Dursun Özbek konuya çok önem verdi. Kendisiyle 2016 yılının başında bir görüşme yaptım, fikirlerimizi aktardım. Galatasaray Spor Kulübü de bizi destekleyen çok güzel fikirler ortaya koydu. Karşılıklı bir çalışmayla ortaya Nisan ayında imzaladığımız iş birliği protokolü çıktı. Açıkçası bunca yıllık meslek hayatımda beni en çok heyecanlandıran işlerden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim."

"Türkiye’de sportif açıdan başarılı ve çok büyük taraftar kitlelerine sahip spor kulüpleri olduğunu biliyoruz. Bunların içinde uluslararası tanınırlığı en fazla olan kulüp Galatasaray. Bu iş birliğinin sadece Türkiye’yle sınırlı olmadığını dikkate aldığımızda Galatasaray en uygun takım durumunda. 2000 yılında kazanılan UEFA Kupası ve öncesindeki dört yıl üst üste şampiyonluk, şu an genç nüfus içinde Galatasaray taraftarı insanların sayısının çok fazla olmasını sağladı. Bu da UNDP için çok çekici bir unsur. Üçüncü olarak Galatasaray’ın bir eğitim kurumundan gelen kültürü ve gelenekleri de UNDP gibi sosyal kalkınmaya odaklanmış bir kurum için son derece değerli."

"Galatasaray’ın görünürlüğünden faydalanmak istiyoruz. Proje bazlı bazı faaliyetlerimize Galatasaray’ın uygun göreceği sporcular katılabilir. Diğer yandan her yıl Ronaldo ve Zidane önderliğinde düzenlenen UNDP Yoksullukla Mücadele Maçını önümüzdeki yıllarda Türk Telekom Arena’da yapmak istiyoruz. Ayrıca geliri uygun görülen UNDP faaliyetlerine aktarılmak üzere Türk Telekom Arena’da Galatasaray ile yabancı kulüplerin düzenleyeceği dostluk maçları planlarımız da var."

"Galatasaray için de bu iş birliği sadece yerel ya da bölgesel değil, küresel bir marka olduğunu göstermesi açısından çok yararlı olacak. Ayrıca, bu iş birliğinin Avrupa’daki diğer spor kulüpleri için de güzel bir örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Şimdiden UNDP ile bu konuda iletişime geçmeye çalışan kulüpler var." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.